Slafkovský po drafte: Do poslednej chvíle som to nevedel, zostal som ochromený

Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens po Drafte NHL 2022.
Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens po Drafte NHL 2022. (Autor: TASR)
TASR, SITA|8. júl 2022 o 03:48 (aktualizované 8. júl 2022 o 04:34)

Veril som, že by sa to mohlo udiať, komentovala slovenská jednotka draftu.

MONTREAL. Juraj Slafkovský sa stal jednotkou Draftu NHL 2022. V montrealskej hale Bell Centre si ho vybral domáci klub Montreal Canadiens.

Osemnásťročný Košičan prekonal slovenský rekord Mariána Gáboríka z roku 2000, kedy si ho vybral z 3. pozície klub Minnesota Wild.

Slafkovský ešte počas draftu prezradil, že do poslednej chvíľu nevedel, či zástupcovia Montrealu vyslovia jeho meno.

"Veril som, že by sa to mohlo udiať, ale mohol tam skončiť hocikto. Veď sme videli, že Šimon išiel hneď po mne. Je to niečo neuveriteľné pre mňa, rodičov, všetkých, ktorí ma podporovali, a pre celý slovenský hokej," povedal Slafkovský pre RTVS.

"Znamená to pre mňa strašne veľa. Keď som vedel, že sa to môže stať, tak som si to dal za cieľ a som nesmierne šťastný, že to vyšlo," pokračoval.

"Do poslednej chvíle som to nevedel, až keď som počul 'slovakian', tak som zostal ochromený a ani neviem, čo sa stalo. Ale som šťastný, že stojím tu, kde som," dodal.

"Naozaj sme si dobre naštudovali všetkých hráčov a dospelo to k tomuto rozhodnutiu. Splnil všetky naše požiadavky," uviedol po výbere generálny manažér Montrealu Kent Hughes.

Slafkovský sa tak stal historicky prvým Slovákom, ktorého si kluby NHL vybrali z prvého miesta a prekonal doterajší rekord Mariána Gáboríka. Toho v roku 2000 získala z tretieho miesta Minnesota Wild.

Až do tohtoročného draftu platilo, že najvyššie draftovaného útočníka aj obrancu v jednom roku mala iba Kanada. Teraz to prekonala slovenská dvojica.

"Myslím si, že z tých piatich miliónov ľudí na Slovensku boli aspoň štyri milióny hore a fandia nám. To je dôležité. Sme zo Slovenska a reprezentujeme našu krajinu. Som šťastný, že sa nám toto podarilo," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský po drafte: Do poslednej chvíle som to nevedel, zostal som ochromený