Slafkovský ohuruje už na začiatku kempu. Najlepší hráč, ospevuje ho expert

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: Sébastien Gervais)
Oh my Hockey|19. sep 2024 o 20:28

Vyzerá byť v top forme, píšu o Slafkovskom novinári priamo z Montrealu.

MONTREAL. Hokejisti Montrealu Canadiens začali najdôležitejšie sústredenie pred novou sezónou. V hlavnom kempe sa zúčastňujú aj dvaja slovenskí útočníci Juraj Slafkovský a Filip Mešár.

Od prvého menovaného sa očakáva, že bude pokračovať v progrese a stane sa lídrom mužstva na ľade. Novinári ho ostro sledovali už na prvom tréningu - a nevedeli ho prestať chváliť.

"Vôbec netreba pochybovať o tom, kto bol najlepší hráč Montrealu na prvom tréningovom zápase: Juraj Slafkovský," napísal na sociálnej sieti X reportér kanadskej televízie Sportsnet Eric Engels.

Nastupoval predovšetkým so starými známymi v prvom útoku. Jeho spolupráca s Nickom Suzukim a Coleom Caufieldom priniesla pekné akcie aj gól.

VIDEO: Gól po kombinácii Caufield-Slafkovský

Anthony Martineau z TVA Sports potom, čo videl Slafkovského naživo, skonštatoval: "Vyzerá byť v top forme. Veľký, rýchly, tvrdý, sebavedomý. A jeho trio s Caufieldom a Suzukim nestratilo ani kvapku z ich chémie."

A pri ňom to neskončilo. David Calabretta z The Fourth Period po prvom tréningu predpovedal, že Slafkovský "bude mať fenomenálny rok" a Arpon Basu z The Athletic zhodnotil, že Košičan "vyzeral fantasticky".

Cieľom dvadsaťročného krídelníka v ďalšom ročníku bude preukázať, že naozaj patrí medzi najlepších hráčov Montrealu a znova si obhájiť post jednotky draftu.

Lanskú sezónu začal otázne, ale zakončil ju v senzačnej forme. Po 82 dueloch svoje čísla zaokrúhlil na 20 gólov, 30 asistencií a 50 bodov. Stal sa pevnou súčasťou elitného útoku i presilovkového komanda.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský ohuruje už na začiatku kempu. Najlepší hráč, ospevuje ho expert