Zlepšil sa ako nikto. Slafkovského vidia ako adepta na trofej, udeľujú ju však len v NBA

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: Sébastien Gervais)
Oh my Hockey|9. apr 2024 o 08:00

Z Montrealu si známy web vybral ako osobnosť práve Slováka.

MONTREAL. Juraj Slafkovský patrí k hráčom, ktorí sa za posledný rok ohromne zlepšili. Z kritizovaného mladíka sa stal ťahúň Montrealu a neuniklo to pozornosti ani v zámorí.

Portál TheScore.com sa pozrel na jednotlivé kluby a na to, kto z nich má šancu získať indiviuálne trofeje. Pri slabších tímoch však musel byť kreatívny.

Bol to aj prípad Montrealu, kde si redaktori vybrali práve slovenského mladíka. Udelili by mu cenu za najvýraznejšie zlepšenie. Je tu ale jeden háčik - toto ocenenie môžu dostať len hráči v basketbalovej NBA.

"Ale ak by NHL udeľovala podobnú trofej, jednotka draftu 2022 by bola určite vážnym kandidátom. Slafkovský pozbieral v tejto sezóne 16 gólov a 45 bodov v 77 zápasoch, čo je úctyhodné zlepšenie oproti 10 bodom z nováčikovského ročníka, ktorý mu skrátilo zranenie," konštatujú na webe.

Dvadsaťročný Košičan je v prebiehajúcej sezóne jasne najproduktívnejším slovenským hokejistom a spomedzi spoluhráčov-útočníkov ho predbehli len kolegovia z lajny Nick Suzuki a Cole Caufield.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zlepšil sa ako nikto. Slafkovského vidia ako adepta na trofej, udeľujú ju však len v NBA