Mal Montreal pustiť Slafkovského na MS? Trápi sa, nebodoval už deväť zápasov

Juraj Slafkovský v drese Montreal Canadiens.
Juraj Slafkovský v drese Montreal Canadiens. (Autor: SPORTNET - SÉBASTIEN GERVAIS)
Šimon Čop|4. jan 2023 o 12:25

Expert si myslí, že mu pomôže preradenie na farmu.

MONTREAL. Deväť zápasov, nula bodov. Takéto suchoty ešte Juraj Slafkovský v NHL nezažil. Márne hľadá cestu k rozšíreniu svojich štatistík.

Zatiaľ najväčšia kríza v kariére jednotky draftu sa začala 15. decembra proti Anaheimu. Ubehli už takmer tri týždne od jeho posledného bodu.

Dovtedy najdlhšie čakal talentovaný Slovák na bod štyri zápasy. Bolo to hneď na začiatku jeho pôsobenia v NHL.

Ešte v polovici decembra nič nenasvedčovalo tomu, že by sa mohol presunúť do nižšej AHL. Pracoval na maličkostiach, zlepšoval sa zápas čo zápas.

Teraz po tomto kroku volajú viacerí. Slafkovský od posledného bodu nezavŕšil ani jedno stretnutie s pozitívnou bilanciou v tabuľke +/-. Dokopy za týchto deväť duelov vystrelil na bránku len štyrikrát.

Nastal čas

Po prehre Canadiens na ľade Nashvillu 3:6 sa v pozápasovom článku na Slafkovského zameral expert Brian Wilde.

Na webe globalnews.ca napísal, že najlepším krokom pre Slováka by bolo prevelenie na farmu. Momentálna rola v tíme Habs ho totiž nikam neposúva.

„Slafkovský potrebuje viac strieľať. Potrebuje mať častejšie puk na hokejke. Potrebuje byť viac zapojený do hry. V posledných deviatich zápasoch nezískal ani bod a vyslal len štyri strely na bránku. Skrátka ani nehrá s pukom,“ tvrdí Wilde.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mal Montreal pustiť Slafkovského na MS? Trápi sa, nebodoval už deväť zápasov