Tréner Slafkovského preradil nižšie aj posadil. Po zápase to vysvetlil

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: Sportnet/Sebastien Gervais)
SITA|16. dec 2022 o 10:47

Montrealu sa nedarí podľa predstáv, St. Louis sa vyjadril k Slafkovskému.

BRATISLAVA. Z troch slovenských hokejistov v akcii sa vo štvrtok tešil z víťazstva v zámorskej NHL len obranca Erik Černák z tímu Tampa Bay Lightning, ktorý si vyrovnal sezónne maximum s tromi plusovými bodmi pri triumfe 4:1 nad Columbusom Blue Jackets.

Slovenskí útočníci Tomáš Tatar a Juraj Slafkovský nebodovali pri prehrách svojich tímov, New Jersey Devils podľahlo Philadelphii Flyers 1:2 a Montreal Canadiens prehral s Anaheimom Ducks 2:5.

Černákovi sa darilo

Černák bol na ľade pri troch zo štyroch strelených gólov Tampy, počas 18:20 min na ľade zaznamenal aj dve strely, tri bodyčeky a blok.

Tampa zvíťazila štvrtýkrát za sebou, no jej kapitán Steven Stamkos prišiel o 14-zápasovú bodovú šnúru.

Tatar nebodoval v treťom dueli po sebe a "diabli" si predĺžili sériu prehier na štyri zápasy, slovenský útočník odohral proti "letcom" 11:33 min s bilanciou strela a bodyček.

St. Louis vysvetlil kroky so Slafkovským

Slafkovský začal stretnutie proti Anaheimu v druhom útoku Montrealu, no v tretej tretine klesol do štvrtého a odohral len dve striedania. Zvyšok duelu presedel na striedačke.

"Snažil som sa pomeniť formácie, aby som naštartoval tím. Nasadzoval som hráčov, ktorým sa darilo," vysvetlil tréner Martin St. Louis na pozápasovej tlačovej konferencii.

Mladý slovenský útočník odohral celkovo 12:44 min s jednou strelou na bránku. Canadiens prehrali tretí zápas z ostatných štyroch.

Tabuľka NHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tréner Slafkovského preradil nižšie aj posadil. Po zápase to vysvetlil