Chuťovky z NHLky: Slafkovskému volá aj mama, aby strieľal častejšie

Juraj Slafkovský sa raduje so spoluhráčmi (Montreal Canadiens).

Chuťovky z NHLky: Slafkovskému volá aj mama, aby strieľal častejšie

Juraj Slafkovský sa raduje so spoluhráčmi (Montreal Canadiens). (Autor: SPORTNET - SÉBASTIEN GERVAIS)
Juraj Slafkovský sa raduje so spoluhráčmi (Montreal Canadiens).
Juraj Slafkovský sa raduje so spoluhráčmi (Montreal Canadiens). (Autor: SPORTNET - SÉBASTIEN GERVAIS)
Šimon Čop|15. dec 2022 o 22:20

Zaváži nedávny incident v budúcoročnom drafte pri mene Ondreja Molnára?

NEW YORK. Perla za perlou a úsmev od ucha k uchu. Juraja Slafkovského poznajú novinári v Montreale presne takto. Buduje si imidž šoumena.

Navyše sa zlepšuje a hoci by ho nejeden fanúšik chcel vidieť na MS do 20 rokov, výkonmi skôr dokazuje, že by mal zostať v NHL, ako odcestovať na turnaj, kam jednotky draftu väčšinou nepúšťajú.

Pôjde však Šimon Nemec. Vedeli ste, že v AHL momentálne nepôsobí hráč mladší ako 21 rokov, ktorý by mal tak pozitívny defenzívny vplyv na hru ako on?

Nový diel chuťoviek bude aj o Ondrejovi Molnárovi, Bo Horvatovi, Adamovi Ružičkovi, Jakubovi Vránovi, Filipovi Hronekovi, forme Toronta či vychádzajúcej hviezde nemeckého hokeja.

Chuťovky z NHLky

V pravidelnej rubrike Sportnetu ponúkne Šimon Čop každý týždeň novinky a zaujímavosti z NHL, zákulisné informácie, aj vlastné postrehy o najlepšej hokejovej lige sveta.

1. Juraj Slafkovský pred novinármi nedávno utrúsil: „Dokonca aj moja mama mi písala, aby som strieľal častejšie, takže by som naozaj mal.“

Tváril sa pri tom smrteľne vážne a novinári sa dobre pobavili. NHL si užíva, čo v kontakte s médiami iba potvrdzuje.

VIDEO: Juraj Slafkovský pred novinármi

2. Za prvých 24 zápasov môžeme Slafkovského nazvať výborným študentom. Od úvodného duelu sa zlepšuje, postupne zvýšil rýchlosť, zlepšil reakčné schopnosti a aj nedávna analýza dokázala, že sa mu v Montreale naplno venujú a môžeme ďalej očakávať významný progres.

Nesmie prestať pracovať na maličkostiach. Napríklad v zápase proti Ottawe bol vylúčený za zdržovanie hry, keďže zovrel puk do rukavice na dlhší čas, než mu rozhodcovia boli ochotní tolerovať.

Reakciu trénera Martina St. Louisa radšej prekladať nebudeme...

VIDEO: Vylúčenie Slafkovského a reakcia trénera

Na druhej strane však o zápas skôr, proti Calgary, hral ako odušu. Svedčí o tom moment, keď sa na jeho brankára rútili dvaja protivníci. Obranca im nestíhal, tak ho mladík postrčil hokejkou.

3. Slafkovský sa v posledných zápasoch častejšie zapisuje do štatistík. V decembri zaknihoval päť bodov v siedmich stretnutiach a v prepočte na 60 minút zbiera 2,14 bodu na zápas, čo je viac ako Alexis Lafreniere, Lucas Raymond, Kaapo Kakko či Mason McTavish, teda iné veľké talenty zo začiatku nedávnych draftov.

4. Na Sportnete ste si mohli prečítať aj analýzu hry Adama Ružičku. Ten je momentálne so 17 bodmi najproduktívnejším Slovákom v NHL.

Či v prvom alebo v treťom útoku, vždy a všade sa mu darí zbierať body. Tak hodnotného hráča Flames v rámci produktivity aktuálne nemajú.

5. Alexander Ovečkin strelil 800. gól v Národnej hokejovej lige.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chuťovky z NHLky: Slafkovskému volá aj mama, aby strieľal častejšie