Bodová explózia. Talentovaný Pekarčík žiari, utvoril si nový rekord

Juraj Pekarčík smeruje za Dvorským do tímu St. Louis Blues, keď bol v drafte NHL 2023 vybraný klubom z 76. miesta.
Juraj Pekarčík smeruje za Dvorským do tímu St. Louis Blues, keď bol v drafte NHL 2023 vybraný klubom z 76. miesta. (Autor: twitter.com/lkorac10)
Oh my Hockey|9. dec 2023 o 07:05

Skvelé zápasy majú za sebou aj Mešár, Dvorský či Petrovský.

DUBUQUE. Slovenský mladík Juraj Pekarčík zažiaril v noci z piatka na sobotu na ľadoch zámorskej juniorskej USHL. Utvoril si nový osobný rekord.

Štyrmi asistenciami režíroval víťazstvo Dubuque 6:3 nad Des Moines. Bodoval v deviatich zápasoch v rade. Stal sa druhou hviezdou duelu.

Osemnásťročný talent St. Louis pozbieral v prvých 17 dueloch v zámorí 26 (5+21) bodov. Je druhým najproduktívnejším hráčom mužstva.

V USHL bodoval aj Libor Nemec, ktorý strelil dva góly pri prehre Green Bay 5:6 po nájazdoch proti Chicagu. Adam Gajan chytil 34 z 39 striel.

V kanadskej OHL zažiaril Filip Mešár, ktorý strelil gól a pridal dve asistencie. Jeho Kitchener vyhral 6:5 po predĺžení, hoci ešte v 45. minúte prehrával 1:5.

Dalibor Dvorský skóroval vo štvrtom dueli v rade a k presnému zásahu pridal dve asistencie. Jeho Sudbury zdolalo Niagaru 8:4.

VIDEO: Gól Dalibora Dvorského proti Niagare

Servác Petrovský sa stal hviezdou zápasu, v ktorom rozhodol o výhre Owen Sound nad Guelphom 3:2 po predĺžení.

Bodovať sa podarilo aj Jakubovi Chromiakovi, a to deň po jeho prvom góle v sezóne. V QMJHL nebodovali Maruna ani Dej, vo WHL Kmec.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»USHL»Bodová explózia. Talentovaný Pekarčík žiari, utvoril si nový rekord