Toews priznáva: Možno sú to moje posledné týždne

Jonathan Toews.
Jonathan Toews. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|29. mar 2023 o 07:09

Kapitán Chicaga plánuje návrat do tréningového procesu.

CHICAGO. Nevylučuje koniec kariéry ani odchod z Chicaga. Jonathan Toews potvrdil, o čom sa dlho hovorí.

"Bez ohľadu na to, čo sa stane v lete, určite myslím na to, že toto môže byť mojich posledných pár týždňov v Chicagu," povedal podľa Bena Popea z Chicago Sun-Times.

Jeho prípadný obchod nebude komplikované zrealizovať. Onedlho sa mu skončí osemročný kontrakt a stane sa neobmedzene voľným hráčom.

Stále však existuje možnosť koniec kariéry ako takej. Kapitán "čiernych jastrabov" vo februári uviedol, že sa musí vyrovnať s pretrvávajúcimi syndrómami ochorenia Covid-19, ktoré vníma aj dlho po prekonaní ochorenia.

"Keď sa deň čo deň trápite v bolestiach, pýtate sa, načo to je dobré. Dostal som sa do bodu, v ktorom mám pocit, že už na mojom zdraví bolo napáchaného veľa zlého," priznáva.

"V istom bode som sa už nemohol na ľade hýbať. Nechcel som si obuť korčule alebo sa vyteperiť z postele, aby som prišiel na ľad. Bolo to veľmi náročné."

Tridsaťštyriročný Kanaďan nehráva už dva mesiace. Existuje však nádej, že sa s klubom, v ktorom strávil celú doterajšiu kariéru, rozlúči na ľade. Sám sa snaží vrátiť do zápasovej akcie, začína trénovať s mužstvom.

"Je pre mňa dôležité sa dostať na ľad, znova sa pokúsiť užiť si hru, opäť sa s ňou zžiť a vážiť si všetko, čoho som mohol byť súčasťou tu v Chicagu, a preukázať vďačnosť voči fanúšikom," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Toews priznáva: Možno sú to moje posledné týždne