Dadonov bol vymenený do Anaheimu. Mal ho však na no-trade liste

Jevgenij Dadonov v súboji o puk.
Jevgenij Dadonov v súboji o puk. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|22. mar 2022 o 07:10 (aktualizované 23. mar 2022 o 09:37)

Okolo výmeny Jevgenija Dadonova sa vynorili nejasnosti.

VEGAS, ANAHEIM. Anaheim Ducks v pondelok získali Dadonova a podmienečný výber v druhom kole draftu z Vegas Golden Knights výmenou za obrancu Johna Moora a zmluvu Ryana Keslera. Výber bude buď v drafte 2023 alebo 2024.

Výmena však narazila na komplikácie. Je ohrozená pre klauzulu v Dadonovovej zmluve, ktorá mu umožňuje vymenovať desať klubov, kam nemôže byť vymenený.

NHL však nemá k dispozícii pôvodný zoznam, ktorý ruský forvard predkladal pred trejdom do Vegas bývalému zamestnávateľovi, Ottawe Senators. Mali na ňom figurovať i Ducks.

O trejde by sa ešte malo definitívne rozhodnúť. Vegas i Anaheim sa zhodli, že jeho zoznam nevideli.

Tridsaťtriročný Dadonov poberá päť miliónov dolárov ročne do konca sezóny 2022/23. Kontrakt pôvodne podpísal s Ottawou Senators. V tejto sezóne má na konte 15 gólov a 27 bodov v 62 zápasoch.

Najlepšiu sezónu zažil Dadonov v tíme Panthers v ročníku 2018/19, keď v 82 zápasoch nazbieral 70 bodov.

Útočník Anaheimu Ryan Kesler doteraz odohral v profilige celkovo 1102 zápasov, no posledný ešte v sezóne 2018/2019. Odvtedy absentuje pre zdravotné problémy, pričom ročník 2021/2022 je pre neho posledný v rámci šesťročnej zmluvy, ktorú podpísal v roku 2016. Kariéru už neoficiálne ukončil.

Obranca John Moore, ktorý by sa mal sťahovať do Vegas, má ešte rok platnú zmluvu, podľa ktorej dostáva 2,75 mil. dolárov za sezónu. V prebiehajúcej sezóne odohral sedem zápasov a vymenený bol až dva razy - najprv z Bostonu, teraz z Anaheimu.

Podobne ako Kesler aj Moore je na listine zranených hráčov. Anaheim na neho vlastnil práva iba dva dni. Získal ho 19. marca po výmene s Bostonom. Knights angažovaním Keslera a Moorea chceli najmä manažovať svoj priestor pod napätým platovým stropom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dadonov bol vymenený do Anaheimu. Mal ho však na no-trade liste