Puljujärvi zostáva v Edmontone. O jeho budúcnosti sa dlho špekulovalo

Jesse Puljujärvi.
Jesse Puljujärvi. (Autor: Twitter / Edmonton Oilers)
Oh my Hockey|27. júl 2022 o 06:48

Puljujärvi je niekdajšou štvorkou draftu.

EDMONTON. Pôvodne mal o jeho kontrakte rozhodnúť arbitrážny súd. Jesse Puljujärvi a Edmonton Oilers sa však dokázali dohodnúť aj bez neho, tri dni pred konaním.

Fínsky útočník zostane v Alberte na jeden rok, pričom si zarobí tri milióny dolárov. Kontrakt obsahuje čistý plat bez bonusov.

Budúcnosť Puljujärviho v Edmontone bola predmetom špekulácií. Dodnes je v NHL kontroverznou osobou. Jeho výkony v prvých rokoch nezodpovedali tomu, že bol v roku 2016 štvorkou draftu. Rozbehol sa až nedávno.

V poslednej sezóne nazbieral 36 (14+22) bodov v 65 stretnutiach. V 16 dueloch play off pridal len tri za dva góly a asistenciu.

"V druhej polovici sezóny sa trápil. Stratil sebavedomie," povedal o ňom kriticky generálny manažér Ken Holland v júni. "Bol v prvých dvoch útokoch, ale spadol nižšie."

Jednoročná zmluva teda dáva zmysel pre obidve strany. Vzhľadom na plat nie je pre klub veľkým rizikom. Ak Puljujärvi dokáže, že je konzistentný a dokáže hrať dlhodobo v prvých dvoch útokoch, jeho cena o rok porastie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Puljujärvi zostáva v Edmontone. O jeho budúcnosti sa dlho špekulovalo