Halák k Tatarovi? Colorado hľadá brankára, spomína sa aj Čech

Slovenský brankár Jaroslav Halák v drese New Yorku Rangers.
Slovenský brankár Jaroslav Halák v drese New Yorku Rangers. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|20. sep 2023 o 07:21

Niektoré weby priniesli informáciu, že Halák už podpísal.

DENVER. Alexandar Georgijev bude v najbližšej sezóne plnohodnotnou jednotkou Colorada Avalanche. Tak sa vyjadrili známi novinári Frank Seravalli a Adrian Dater.

Scenár s pravidelne striedajúcimi sa brankármi zrejme "lavíny" zavrhli. Dôvodom sú pretrvávajúce zdravotné problémy Pavla Francouza.

Vedenie teda zvažuje, ako obsadí post brankárskej dvojky. V hre sú viaceré mená.

Ako jeden z hlavných kandidátov sa spomína Jaroslav Halák. Slovenský veterán je stále bez zmluvy, hoci dal jasne najavo, že chce chytať aj v sezóne 2023/24.

Niektoré neseriózne portály dokonca priniesli správu, že zmluva medzi ním a klubom je už podpísaná. "Pokiaľ však mám správne informácie, nie je to pravda," oponuje im Dater známy zdrojmi z prostredia klubu.

Záujem Avs by mohol lákať aj mladší Čech Dan Vladař. Ten chytal v minulej sezóne za Calgary a stále je súčasťou klubu. Colorado by ho muselo získať výmenou.

Flames by však pravdepodobne mali záujem. Ich jednotkou je Jacob Markström a v zálohe na svoju šancu čaká veľmi talentovaný Dustin Wolf. O svojich kvalitách presviedča opakovane, napríklad v sezóne 2022/23 sa stal najužitočnejším hráčom AHL.

Zdá sa, že Halák a Vladař sú aktuálne najvážnejšími kandidátmi na zisk angažmánu. Definitíva by mala byť ohlásená čoskoro, keďže v tomto období štartujú hlavné predsezónne kempy.

Okrem dvoch menovaných si rolu dvojky môže uchmatnúť Justus Annunen, fínsky brankár z farmy, alebo v utorok vytrejdovaný Casey DeSmith, pre ktorého sa vo Vancouveri nemusí zvýšiť miesto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák k Tatarovi? Colorado hľadá brankára, spomína sa aj Čech