Kanaďan sa po zástavke v Rakúsku vracia späť. Aj kvôli slovenskému trénerovi

Útočník HK Poprad James Livingston.
Útočník HK Poprad James Livingston.
SITA|26. nov 2022 o 13:40

James Livingston začal sezónu 2022/2023 v ICEHL, opäť ale bude hrať za Poprad.

BRATISLAVA. Kanadský hokejový útočník James Livingston sa vracia do slovenského extraligového klubu HK Poprad, v ktorom pôsobil v ostatných dvoch sezónach.

Tridsaťdvaročný rodák z Halifaxu odišiel pred aktuálnou sezónou 2022/2023 do rakúskeho tímu Graz 99ers z nadnárodnej ICEHL, v 20 zápasoch zaznamenal gól a tri asistencie. Priznal, že svojho staronového zamestnávateľa sledoval aj po odchode spod Tatier.

Livingston neprestal byť v kontekte s Popradom

"Aj keď som bol v Grazi, stále som sledoval, ako sa Popradu darí. Keď som videl, že sa vracia tréner Mikula, tak som sa potešil, lebo pod ním sa mi hralo veľmi dobre.

V Grazi sa mi nedarilo a keď som sa stal voľným hráčom, hneď som dostal správu aj od Popradu. Rýchlo sme sa dohodli a som veľmi šťastný, že sa vraciam naspäť.

Prežil som tu výborné roky a neviem ani opísať svoje pocity šťastia. Verím, že vyhráme čo najviac duelov," vysvetlil Livingston svoj návrat ku "kamzíkom" pre oficiálny klubový web.

"S Livim sme boli dlhší čas v kontakte a dozvedeli sme sa, že pravdepodobne v Grazi skončí. Bavili sme sa o tom, či je obojstranný záujem. Viem, že mal aj iné ponuky, ale nakoniec sme sa rýchlo dohodli a obe strany sú spokojné.

Verím, že nadviaže na výkony a produktivitu z minulého pôsobenia v Poprade. Zavážilo aj to, že sledoval náš tím a bol v kontakte s hráčmi.

Poprad chce priviesť aj ďalšie posily do tímu

Vzhľadom na náš rozpočet ešte pripravujeme zmeny v kádri a pracujeme neustále na nových príchodoch, aby sme rozšírili súpisku, zvýšili konkurencieschopnosť tímu a dosiahli na miesta, kde chceme byť," uviedol riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.

James Livingston si nikdy nezahral v zámorskej NHL, aj keď v roku 2008 si ho klub St. Louis Blues vybral na drafte nováčikov zo 70. miesta. Štyri sezóny odohral v kanadskej juniorskej OHL a päť v Americkej hokejovej lige (AHL).

V Európe už pôsobil aj v rakúskej EBEL, britskej EIHL či v druhej nemeckej lige. V drese HK Poprad absolvoval spolu 97 duelov v základnej časti extraligy s bilanciou 28 gólov a 45 asistencií, v 22 zápasoch play-off si pripísal šesť gólov a šesť prihrávok.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Kanaďan sa po zástavke v Rakúsku vracia späť. Aj kvôli slovenskému trénerovi