Hokej si už zrejme nezahrá. Voráčka vymenili do Arizony podobne ako Hossu

Jakub Voráček.
Jakub Voráček. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|3. mar 2023 o 07:55

Čecha vyradili mnohé zranenia hlavy.

COLUMBUS, TEMPE. Predstavitelia Columbus Blue Jackets vymenili českého útočníka Jakuba Voráčka a voľbu v šiestom kole tohtoročného draftu do Arizony Coyotes za brankára Jona Gilliesa.

Voráček má platnú zmluvu ešte do budúcej sezóny a v platovom strope zaberá 8 250 000 dolárov.

Útočník je zranený a je pravdepodobné, že v NHL už ďalší zápas nepridá. Tento ročník sa pre neho skončil po jedenástich zápasoch. Naposledy nastúpil 4. novembra.

Voráček prezradil, že počas kariéry mal viacero otrasov a zranení hlavy a že jeho šance návratu v tejto sezóne sú veľmi malé.

Tridsaťtriročný rodák z Kladna počas svojej kariéry v NHL pôsobil v Columbuse a Philadelphii. V 1058 zápasoch si pripísal 806 bodov (223+583).

Arizone zisk jeho kontraktu pomôže udržať sa nad platovou podlahou a dá im priestor vymeniť niekoho z hráčov s väčším kontraktom.

Coyotes sú už známi touto filozofiou. V minulosti získali aj kontrakty hráčov ako Marián Hossa či Pavel Dacjuk, pri ktorých bolo jasné, že sa do NHL už nevrátia.

Výmena Voráčka do Arizony tak ešte viac potvrdzuje pravdepodobnosť, že útočník si v profilige už nezahrá.

Columbus posilní brankár Jon Gillies, ktorý počas tejto sezóny v AHL odchytal pätnásť zápasov. Dvadsaťdeväťročný gólman počas svojej kariéry nastúpil aj do 32 zápasov v NHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hokej si už zrejme nezahrá. Voráčka vymenili do Arizony podobne ako Hossu