Chcel prekonať Jágra, jeho kariéra visí na vlásku. Voráčka dobehli otrasy mozgu

Jakub Voráček.
Jakub Voráček. (Autor: Twitter / Columbus Blue Jackets)
Šimon Čop|6. dec 2022 o 16:05

Jakub Voráček odohral v NHL viac ako tisíc zápasov.

COLUMBUS. Štvrtý november 2022 bol možno posledným dňom, keď sme Jakuba Voráčka videli v NHL. Jeho odchod môže byť neplánovaný a neočakávaný.

Columbus Blue Jackets v ten deň čelili Coloradu Avalanche. Hralo sa vo Fínsku a v prvom z dvoch zápasov krátkej európskej série Avalanche zvíťazili 6:3.

Voráček skóroval, ale duel preňho nemal veľmi príjemnú príchuť. Do tváre ho zasiahla hokejka Drydena Hunta. Na prvý pohľad bežný zákrok má ďalekosiahle dôsledky.

Český forvard utrpel otras mozgu. Zápas normálne dohral, ale potom podstúpil vyšetrenia a do života mu priniesli novú situáciu.

Otázka nie je, kedy, ale či si ešte niekedy zahrá v NHL.

VIDEO: Zásah hokejkou do tváre Jakuba Voráčka

V tíme po ňom zostala diera

Voráček strávil v NHL pätnásť sezón a za Columbus a Philadelphiu odohral 1058 duelov. Pozbieral 806 bodov za 223 gólov a 583 asistencií.

Priznáva, že nevie, ako ďalej. Budúcnosť je nejasná.

„Počas kariéry som skúšal hrať napriek všetkým komplikáciám a veľa zápasov som nevymeškal. Ale s mojimi zraneniami hlavy sa musím na veci seriózne pozrieť a uistiť sa, že zvážim všetky možnosti. Uvidíme, kam ma to dovedie,“ povedal pre médiá v pondelok.

„Po rozhovoroch s mnohými ľuďmi a lekármi sme dospeli k záveru, že momentálne nie som schopný vrátiť sa v dohľadnej dobe. Samozrejme, že sa budem všemožne snažiť, ale môže to byť dlhý proces.“

Koniec kariéry ho istým spôsobom desí. Už teraz zažíva smutné obdobie. Nemôže byť s tímom, prišiel o doterajší život.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chcel prekonať Jágra, jeho kariéra visí na vlásku. Voráčka dobehli otrasy mozgu