Slovenky si nevybrali. Draft do ženskej NHL bol však úspešný pre Česko

Tayler Heise.
Tayler Heise. (Autor: TASR/The Canadian Press via AP)
Sportnet|18. sep 2023 o 19:49 (aktualizované 19. sep 2023 o 00:03)

Taylor Heise smeruje do Minnesoty.

Vstupný draft ženskej NHL - 1. kolo

Výber

Meno

Krajina

Klub

1.

Taylor Heise

USA

do Minnesota

2.

Jocelyne Larocque

Kanada

do Toronto

3.

Alina Müller

Švajčiarsko

do Boston

4. 

Ella Shelton

Kanada

do New York

5.

Savannah Harmon

USA

do Ottawa

6.

Erin Ambrose

Kanada

do Montreal

19.

Dominika Lásková

Česko

do Montreal

BRATISLAVA. Jednotkou ženského draftu do súťaže Professional Women's Hockey League (PWHL) sa stala americká útočníčka Taylor Heise, ktorú si vybrala Minnesota.

Do draftu sa prihlásili aj dve Slovenky - Iveta Klimášová-Boneberg a Janka Hlinka. Ani jedna zo Sloveniek sa nezaradila medzi 90 hráčok, ktoré prešli draftom.

Ide skôr o expanzný draft, v ktorom si šesť zakladajúcich tímov - Boston, Minnesota, Montreal, New York, Ottawa a Toronto - vyberie po 15 hráčok. Na programe je tak 15 kôl, z prvej pozície si vyberala Minnesota.

Na vstupnom drafte sa objavila aj tenisová legenda Billie Jean Kingová, ktorá sa prihovorila ku prítomným. Hovorila, že ide o výnimočný posun v ženskom hokeji.

Heise posledne pôsobila v americkej NCAA. Na posledných majstrovstvách sveta oslavovala s národným tímom zlato, v roku 2022 si prebrala aj cenu Patty Kazmaier za najlepšiu juniorskú hokejistku v USA.

Dvojkou draftu sa stala Jocelyn Larocque z Kanady, ktorá pôsobí v nezávislej organizácii PWHPA. Tridsaťpäťročná hráčka má na svojom konte dve zlaté medaily z olympiád, trikrát bola majsterkou sveta a šesťkrát vicemajsterkou sveta.

Do Bostonu z tretieho miesta smeruje Allina Muller zo Švajčiarska. Stala sa tak prvou Europánkou v tomto drafte. V 15-tich rokoch sa stala najmladšou hráčkou hokeja, ktorá získala na ZOH medailu.

Štvrtou hráčkou v drafte sa stala Ella Shelton z Kanady, ktorú si vybral New York. Päťkou draftu zas Savannah Harmon z USA, ktorá bude hrať za Ottawu. Posledný šiesty výber v prvom kole zrealizoval Montreal. Do svojich radov pribral Erin Ambrose z Kanady.

Výbery v druhom kole ovládli kanadské hokejistky, ktoré si vybralo päť zo šiestich tímov. Dvanástou draftovanou hráčkou bola Nicole Hensley z USA, ktorá sa tak stala prvou brankárkou v drafte.

Druhou draftovanou Európankou bola česká hokejistka Dominika Lásková. Vybral si ju Montreal z 19. miesta. Treťou bola Francúzka Chloe Aurard. Ju si vybral z 21. miesta New York.

Draft bol úspešný pre české hokejistky. Celkovo prešlo päť hráčok, najlepšia Lásková na 19. mieste.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Slovenky si nevybrali. Draft do ženskej NHL bol však úspešný pre Česko