Ruský brankár, ktorého údajne otrávili, už slúži v armáde

Ruský brankár Ivan Fedotov.
Ruský brankár Ivan Fedotov. (Autor: SITA/AP)
Miloslav Šebela|4. júl 2022 o 12:05

Fedotov zrejme strávi v armáde celý rok.

BRATISLAVA. Ivan Fedotov sa ešte pred pár dňami pripravoval na cestu do Ameriky. S tímom Philadelphia Flyers podpísal ročný kontrakt. Plánoval si v Amerike zariadiť všetko potrebné a chcel začať s tréningom na novú sezónu.

Z plánov najlepšieho brankára KHL a víťaza Gagarinovho pohára nezostalo nič. Minulý týžden si poňho prišli príslušníci vojenského registračného a odvodového úradu.

Fedotov prešiel odvodom. V médiách sa objavili správy, že ho zadržali v súvislosti s vyhýbaním sa vojenskej službe a následne sa pre zápal žalúdka dostal do nemocnice.

Ak mal zdravotné problémy, o nich sa jeho najbližší mali problém dozvedieť a k pacientovi ich Botkinskej nemocnici v Petrohrade ani nepustili.

V noci z piatka na sobotu reprezentačného brankára, ktorý v Pekingu vychytal Rusku striebornú medailu, previezli podľa infomácií jeho právnika do Severomorsku, kde je základňa ruskej severnej flotily.

V pondelok už ruské médiá zverejnili jeho aktuálne fotografie v armádnom tielku. Fedotov nastúpil na povinnú vojenskú službu. Podľa denníka Sport-express bude slúžiť v Severodvinske v Archangeľskej oblasti.

Severodivnsk je vojenský prístav na brehu Bieleho mora. Podľa správy na portáli allhockey.ru však bude Fedotov slúžiť na súostroví Nová Zem, ktoré sa nachádza v Severnom ľadovom oceáne.

Podľa správy na sociálnej sieti Telegram "ArenaBreda" odslúži Fedotov v rámci povinnej vojenskej služby celý rok.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Ruský brankár, ktorého údajne otrávili, už slúži v armáde