Košice majú prebytok legionárov, angažovali útočníka zo zámoria

Radosť hokejistov HC Košice.
Radosť hokejistov HC Košice. (Autor: TASR – Milan Kapusta)
TASR|15. feb 2023 o 10:25

V roku 2012 ho draftoval klub NHL Phoenix Coyotes.

KOŠICE. Do kádra hokejistov HC Košice pribudol 28-ročný americký útočník Hunter Fejes. Po jeho príchode je na súpiske "oceliarov" osem legionárov, pričom do jedného zápasu môžu zasiahnuť maximálne siedmi.

Klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke.

Fejesa draftoval v roku 2012 Phoenix Coyotes zo 178. miesta, ale do NHL sa nepresadil. Jeho zámorská kariéra sa odvíjala v nižších súťažiach.

Za sebou má už aj skúsenosti s európskym hokejom, najmä s medzinárodnou súťažou Ice Hockey League a pôsobil aj v druhej najvyššej švédskej súťaži.

Sezónu 2022/2023 začal v zámorskej ECHL. V drese Orlando Solar Bears v nej odohral 21 zápasov, v ktorých nazbieral 17 kanadských bodov (7+10).

"Chceli sme hráča, ktorý hrá fyzický hokej a dokáže skórovať najmä v hre 5 na 5. Huntera poznám osobne z čias, keď hrával proti tímu, ktorý som trénoval.

Zaujal ma svojou bojovnosťou a ťahom na bránku," povedal 49-ročný kanadský tréner HC Košice Dan Ceman pre klubovú stránku.

Športový manažér Gabriel Spilar nevylúčil ani ďalšie zmeny v posledný deň prestupového obdobia: "Káder sme doplnili o rýchleho krídelníka a uvidíme, čo prinesie posledný prestupový deň."

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Košice majú prebytok legionárov, angažovali útočníka zo zámoria