Rozhodli až nájazdy. Humenné je veľmi blízko k postupu medzi elitu

Hokejisti Humenného.
Hokejisti Humenného. (Autor: Tipos SHL/ facebook)
TASR|20. apr 2023 o 21:35

Rozhodujúci nájazd premenil Denis Markuš.

Tipos SHL - finále play-off, 4. zápas

Humenné - Žilina 4:3 sn (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 13. Trandin (Vrábeľ, Lenďák), 21. Safaralejev (Lenďák, Vrábeľ), 59. Vrábeľ (Lenďák), rozhodujúci nájazd: Markuš - 2. Grebenščikov, 7. Macek (Paukovček, Mráz), 56. Mráz (Pohl)

Rozhodovali: Rojík, Orolin - Knižka, Ordzovenský, vylúčení: 4:7, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0

Humenné: Durný - Novota, Lenďák, Pulščák, Novický, Kudin, Ťavoda, Jacko - Vaško, Vrábeľ, Lačný - Borov, Krajňák, Horvát - Safaralejev, Trandin, Ragan - Zahradník, Markuš, Frič - Legalin

Žilina: Romančík - Grebenščikov, M. Novák, Pohl, Šidlík, A. Sloboda, Růžička, Pacalaj - Kluka, M. Halama, R. Varga - Koyš, Mráz, Macek - Melcher, Paukovček, S. Rehák - Tibenský, Jakubík, Lopušan - J. Sýkora

/stav série: 3:1/

HUMENNÉ. Hokejisti HC 19 Humenné zvíťazili vo štvrtom zápase finále play off Tipos SHL nad tímom Vlci Žilina 4:3 po predĺžení a samostatných nájazdoch.

Humenné vedie v sérii už 3:1 na zápasy a je krok od postupu do Tipos extraligy. Rozhodujúci samostatný nájazd premenil v piatej sérii Denis Markuš.

Žilina v Humennom dvakrát viedla, avšak domáci sa na svojho finálového súpera dokázali vždy dotiahnuť. Humenčanom sa to zakaždým podarilo pri početnej výhode. K dispozícii ich mali osem a vo svoj prospech využili tri z nich.

Skóre stretnutia otváral svojím premiérovým presným zásahom v tejto sezóne kazašský obranca hostí Vladimir Grebenščikov.

VIDEO: Zostrih zo 4. zápasu finále Humenné - Vlci Žilina

Desaťminútové predĺženie vo formáte troch proti trom rozhodnutie neprinieslo, preto sa na rad dostali nájazdoví exekútori.

"Vlkov" poslal do vedenia hneď prvým úspešným pokusom Jan Pohl. O vyrovnanie sa priam exhibičnou parádičkou pomedzi nohy postaral Martin Lenďák a veľkolepý obrat skompletizoval Denis Markuš.

Hlasy po zápase:

/zdroj: Hockey Slovakia/

Ivan Boržík, asistent trénera Humenného: "Začali sme až nepochopiteľne zle. Pripomínalo mi to druhý zápas, v ktorom sme vybuchli. Dohovor hráčom padol na úrodnú pôdu, pomohol nám kontaktný gól. Začali sme sa lepšie hýbať, vyrovnali sme aj stav a vrátili sme sa do zápasu vynikajúcim spôsobom.

Aj keď päť minút pred koncom sme dostali gól, všetci na striedačke sme verili, že to dokážeme. Nájazdy boli super a mali sme šťastie na našej strane. Favorit je stále Žilina. My sme vyhrali zatiaľ len ďalšiu bitku, ale vojnu ešte nie, takže sa tešíme len z tohto úspechu."

Jarrod Skalde, hlavný tréner Žiliny: "Mali sme aktívny vstup do zápasu, najlepší v doterajšom priebehu série. Využili sme presilovku, viedli 2:0, ale urobili sme fauly v strednom pásme, ktoré nevyplynuli zo snahy zabrániť inkasovanému gólu.

Takto jednoducho nemôžeme hrať vo finále. Napriek tomu, že disciplína bola dôležitou témou v šatni už po prvej tretine, zbytočným vylúčeniam sme sa nevyhli ani v ďalšom priebehu. Teraz sa musíme koncentrovať na najbližší zápas, ktorý je už existenčný."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Rozhodli až nájazdy. Humenné je veľmi blízko k postupu medzi elitu