Chyba v rozohrávke vyšla Žilinu draho, vo finále znovu prehráva

Útočník Žiliny Peter Melcher.
Útočník Žiliny Peter Melcher. (Autor: Vlci Žilina/ instagram)
TASR|19. apr 2023 o 22:20

Žiline v závere nepomohla ani dlhá hra bez brankára.

Tipos SHL - finále play-off, 3. zápas

Humenné - Žilina 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Góly: 24. Lačný (Vrábeľ, Novický), 31. Krajňák - 50. Koyš (Sýkora)

Rozhodovali: Korba, Smrek - Bogdaň, Drblík, vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0

Humenné: Durný - Lenďák, Novota, Novický, Pulščák, Ťavoda, Kudin, Ragan, Jacko - Lačný, Vrábeľ, Vaško - Horvát, Krajňák, Borov - Legalin, Trandin, Safaraleev - Frič, Markuš, Zahradník

Žilina: Romančík - Novák, Grebenchshikov, Šidlík, Pohl, Pacalaj, Sloboda, Bečka, Růžička - Varga, Halama, Kluka - Macek, Jakubík, Koyš - Sýkora, Tibenský, Melcher - Rehák, Paukovček - Lopušan

/stav série: 2:1/

HUMENNÉ. Hokejisti HC 19 Humenné zvíťazili v treťom zápase finále play off Tipos SHL na domácom ľade nad tímom Vlci Žilina 2:1.

Rovnakým skóre vedú aj sériu, keďže úvodný duel v Žiline vyhrali 5:2 a následne prehrali 0:7. Štvrtý duel je na programe vo štvrtok opäť v Humennom.

Rozhodujúci gól zápasu strelil v 31. minúte Krajňak, keď využil veľkú chybu v rozohrávke hostí a zoči-voči brankárovi Romančíkovi uspel.

Priebeh zápasu Humenné - Vlci Žilina

Pred sedemnástimi rokmi Humenné nezvládlo ani jeden finálový súboj druhej najvyššej súťaže proti Banskej Bystrici a sériu prehralo jednoznačne 0:4. Tentokrát majú východniari na svojom konte už dva triumfy.

Z krutej kanonády pod Dubňom sa „levy“ bleskovo spamätali. O ich víťazstve rozhodlo úvodných desať minút druhého dejstva, keď sa presadili dvakrát.

V skrumáži pred bránkou sa najskôr najlepšie zorientoval Lačný a neskôr využil zaváhanie Grebenčšikova pri rozohrávke Krajňák.

Na brankára Durného našli Žilinčania recept až v záverečnej tretine. Druhý gól Patrika Koyša v tohtoročnom play-off bol zároveň jediným v podaní hostí.

„Vlci“ sa k vabanku odhodlali tri minúty pred záverečným klaksónom, avšak vytúženého vyrovnania sa nedočkali.

Hlasy po zápase:

/zdroj: hockeyslovakia.sk/:

Ivan Boržík, asistent trénera HC 19 Humenné: „Dnešný výkon ukázal všetkým, že hokej hrať vieme. Zápas odštartoval vo vysokom tempe, hra sa prelievala od bránky k bránke. V druhej tretine boli dôležité naše dva góly. Bol to boj od prvej do poslednej minúty.“

Jarrod Skalde, hlavný tréner Vlci Žilina: „Domáci hrali rýchly hokej, boli sme naň pripravený, ale využili naše chyby. Najmä tú druhú, prihrávku cez stred do úniku. Humenský brankár predviedol veľa výborných zákrokov.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Chyba v rozohrávke vyšla Žilinu draho, vo finále znovu prehráva