Sedem tretín nikdy nezažili. V Česku odohrali najdlhší zápas v histórii extraligy

Hokejisti Vítkovíc sa tešia z gólu.
Hokejisti Vítkovíc sa tešia z gólu. (Autor: Facebook HC Vítkovice Ridera)
Sportnet|13. apr 2023 o 23:25

Hrdinom zápasu bol Dominik Lakatoš.

Tipsport extraliga - semifinále play-off, 6. zápas

Hradec Králové - Vítkovice 1:2 pp (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0, 0:0, 0:0, 0:1)

Góly: 51. McCormack (Blain, R. Pavlík) - 11. Krieger (Jarůšek, L. Kovář), 139. Lakatoš (Dej)

/stav série 3:3/

HRADEC KRÁLOVÉ. Šiesty duel semifinálovej série medzi Hradcom Králové a Vítkovicami sa zapíše do dejín ako najdlhší v histórii českej hokejovej extraligy.

Prvýkrát sa u našich západných susedov hralo až sedem tretín a celkovo 138 minút a 51 sekúnd. Hrdinom zápasu sa napokon stal kapitán Vítkovíc Dominik Lakatoš, ktorý skóroval po prihrávke Rastislava Deja v oslabení.

Vítkovice ako tretí tím dokázali zmazať stratu 0:3 na zápasy a rozhodujúci siedmy duel je na programe v sobotu od 15.30 h na ich ľade.

V riadnom hracom čase najskôr skóroval hosťujúci Richard Jarůšek, no v 51. minúte vyrovnal strelou zápästím Graeme McCormack.

Predošlý rekord trval viac ako desať rokov, zrodil sa v marci 2013.

Piaty zápas predkola play off medzi Českými Budějovicami a Vítkovicami trval 113 minút a 51 sekúnd. Autorom rozhodujúceho gólu bol Peter Húževka.

Pri novom rekordnom zápase bolo až šesť hokejistov spod Tatier (Mislav Rosandič, Oliver Okuliar - Mário Grman, Juraj Mikuš, Patrik Koch, Rastislav Dej) a tiež slovenský rozhodca Pavol Stano.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Sedem tretín nikdy nezažili. V Česku odohrali najdlhší zápas v histórii extraligy