Za Spišiakov zaznamenal najviac bodov. Zlákali ho Pardubice

Matt Petgrave.
Matt Petgrave. (Autor: TASR)
SITA|1. feb 2022 o 12:03

Richard Rapáč je aj napriek tomu optimista.

BRATISLAVA. Extraligového nováčika HK Spišská Nová Ves opúšťa jeho najproduktívnejší hráč. Kanadský obranca Matt Petgrave bude pokračovať v kariére v tíme českej najvyššej súťaže HC Dynamo Pardubice.

Tridsaťročný Petgrave bol jedným z lídrov tímu zo Spiša, ktorému patrí v tabuľke aktuálne siedma priečka so ziskom 49 bodov z 36 zápasov.

Petgrave bol s 29 bodmi za 9 gólov a 20 asistencií najproduktívnejším hráčom Spišiakov a tímové poradie viedol aj v počte asistencií (20), plus/mínus bodov (11) a trestných minút (145).

Práve vysoký počet trestných minút bol azda jedinou menšou škvrnou na inak skvelej hre rodáka z Toronta, ktorú predvádzal na Spiši od svojho vlaňajšieho letného prestupu.

"Ponuka zo špičkového českého klubu, akým sú Pardubice, sa jednoducho neodmieta. Nechceli sme Mattovi brániť v prestupe. Naopak, sme veľmi radi, že sa náš klub v hokejovej Európe zviditeľňuje," uviedol generálny manažér Richard Rapáč na profile klubu.

Pardubice sú v aktuálnej tabuľke českej najvyššej súťaže na treťom mieste hneď za obhajcom titulu Třincom a Hradcom Králové.

"Je veľmi dôležité, že aj zo Spišskej Novej Vsi sa vedia otvoriť dvere do veľkého hokeja a top klubov. Verím, že o to ľahšie budeme získavať hráčov pre náš klub v budúcnosti.

Chcem našich fanúšikov uistiť, že naše ciele byť 'šťukou' extraligy sa nemenia a na náhrade intenzívne pracujeme. Do uzávierky prestupov chceme angažovať minimálne dvoch nových hráčov," dodal Richard Rapáč.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Za Spišiakov zaznamenal najviac bodov. Zlákali ho Pardubice