Hromadná bitka v Poprade má dohru. Disciplinárka suspendovala štyroch hráčov

Hromadná Bitka v zápase Poprad - Nitra
Hromadná Bitka v zápase Poprad - Nitra (Autor: HK Poprad/Facebook)
TASR|23. mar 2024 o 10:30

Udelené boli aj finančné pokuty.

BRATISLAVA. Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) zastavila súťažnú činnosť dvom hráčom HK Poprad a dvom hokejistom HK Nitra, ktorí boli súčasťou hromadnej šarvátky po konci druhého štvrťfinálového duelu play off Tipos Extraligy.

Zároveň potrestala oba zainteresované kluby finančnou pokutou vo výške 500 eur. Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.

Najvyšší trest dostal obranca Popradu Boris Česánek, ktorý si odpyká trojzápasový dištanc. Jeho spoluhráč Ján Brejčák nenastúpi v dvoch dueloch a rovnaké tresty dostali aj obrancovia Nitry Matej Bača s Františkom Gajdošom.

V prípade Gajdoša platí, že v rámci dvojzápasového dištancu vykoná aj trest zastavenia činnosti na jeden duel podmienečne, ktorý mu bol uložený ešte 3. februára 2024.

VIDEO: Hromadná bitka v zápase Poprad - Nitra v čase od 2:26

DK SZĽH okrem rozhodnutí týkajúcich sa zápasu medzi Popradom a Nitrou podmienečne odložila výkon zvyšku trestu zastavenia činnosti pre obrancu Michaloviec Senu Acolatseho.

Zámorský bek bude môcť nastúpiť v drese "líšok" už v treťom súboji série so Zvolenom. DK SZĽH však hráčovi stanovila skúšobnú dobu v trvaní troch mesiacov.

Druhý štvrťfinálový duel medzi Popradom a Nitrou priniesol okrem triumfu hostí 5:1, ktorým vyrovnali stav série na 1:1, aj hromadnú bitku v závere stretnutia.

Hlavní rozhodcovia Vladimír Baluška a Roman Výleta rozdali podľa zápisu spolu 362 trestných minút.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Hromadná bitka v Poprade má dohru. Disciplinárka suspendovala štyroch hráčov