Niekedy spoluhráči, dnes rivali. Súboj českých trénerov dopadol lepšie pre Růžicku

Na snímke je nový tréner Slovana Bratislava Vladimír Růžička.
Na snímke je nový tréner Slovana Bratislava Vladimír Růžička. (Autor: TASR)
SITA|30. sep 2023 o 12:35

Slovan Bratislava triumfoval na ľade HK Nitra 4:1.

BRATISLAVA. Po turbulentných dňoch v slovenskom hokejovom klube HC Slovan Bratislava, ktoré priniesli okrem iného i vymenovanie Čecha Vladimíra Růžičku do pozície nového kormidelníka A-mužstva, zabrali „belasí“ v piatkovom extraligovom zápase v Nitre bodovo naplno.

Hostia sa pod Zoborom dlhšie hľadali. Po úvodnej dvadsaťminútovke prehrávali 0:1, no postupom času to bolo v ich podaní lepšie a lepšie.

Bratislavčania v závere druhej tretiny vyrovnali na 1:1 a tretej časti hry tromi zásahmi rozhodli o cennom triumfe 4:1.

Růžička po svojej premiére na lavičke bratislavského Slovana priznal, že v Nitre to bol ťažký zápas.

„V tejto atmosfére sa súperovi nehrá ľahko. Hra bola vyrovnaná. Nitra mala tlak i vedenie vďaka naším faulom. Mali sme šťastie na začiatku druhej tretiny, ale vyrovnanie skóre nám veľmi pomohlo.

Ešte sme mohli viesť aj pred prestávkou, brankár Nitry tam domácich podržal,“ uviedol 60-ročný Růžička podľa webu hokejportal.net.

Rodák z Mostu podotkol, že záverečná tretina bola o tom, komu sa skôr podarí streliť druhý gól. „Tretia tretina už bola 'kto z koho'.

Dali sme v nej dva góly, potom nás Nitra ešte pritlačila, ale hráči si zaslúžia pochvalu za neskutočnú bojovnosť. Rozhodol tiež výborný výkon nášho brankára,“ dodal olympijský šampión z Nagana 1998.

Jeho niekdajší spoluhráč z československej a českej reprezentácie Antonín Stavjaňa po zápase poznamenal, že hoci mali jeho nitrianski zverenci optický tlak v prvej polovici stretnutia, mužstvo Slovana neustále hrozilo z protiútokov.

„Hráčov sme nabádali, aby neprepadali pri tlaku do bránky súpera. Psychicky nám nepomohol gól na 1:1 po veľmi zbytočnej chybe na konci druhej tretiny.

V tretej tretine to naši obrancovia poňali príliš ofenzívne, Bubela potom nezvládol situáciu, kde sa ocitol ako obranca a už sme sa po góle Slovana trápili. Veľmi sme to tlačili, ale kľúčoví hráči v koncovke neudržali chladnú hlavu,“ skonštatoval Stavjaňa.

Po piatkovom 5. kole extraligy nastala zmena na líderskej pozícii. Dostal sa na ňu tím HKM Zvolen po víťazstve 3:2 nad dosiaľ stopercentnou Spišskou Novou Vsou.

Premiérové extraligové body si na konto pripísal nováčik z Humenného, ktorý zvíťazil 2:1 v Poprade.

Humenné v tabuľke preskočilo Nitru, ktorá je s dvomi bodmi na poslednom 12. mieste. Slovanu po druhom triumfe v sezóne patrí so šiestimi bodmi 9. pozícia.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Niekedy spoluhráči, dnes rivali. Súboj českých trénerov dopadol lepšie pre Růžicku