Michalovce uspejú, len ak prekvapia Slovan v úvode série

Momentka zo zápasu Slovan - Michalovce v základnej časti.
Momentka zo zápasu Slovan - Michalovce v základnej časti. (Autor: TASR)
Ondrej Rusnák|17. mar 2023 o 14:45

Prognóza Ondreja Rusnáka.

V piatok sa začínajú ďalšie dve štvrťfinálové série play off Tipos extraligy. Kto postúpi zo súboja medzi Slovnom a Michalovcami?

Slovan (2) - Michalovce (8)

  • HC Slovan Bratislava (2) – 93 bodov, skóre + 47 gólov
  • HK Dukla Michalovce (8) – 72 bodov, skóre - 5 gólov
  • Vzájomné zápasy v sezóne – 2:3, 2:3 (v), 1:2 (v), 4:1
  • Posledná vzájomná séria – V play off sa ešte nestretli

HC Slovan Bratislava

Klub z hlavného mesta má za sebou zvláštnu základnú časť. V žiadnej významnejšej štatistike nekraľuje Slovan, prípadne hráč z bratislavského klubu.

Napriek faktu, že belasí boli na prvom mieste väčšinu sezóny a Košice ich zosadili z trónu až v poslednom kole, slovo spokojnosť v kontexte s doterajším priebehom sezóny nerezonuje hokejovým éterom.

Najmä záver základnej časti belasým nevyšiel. Ani v zápasoch, ktoré Slovan vyhral, sa jeho výkon nepribližoval k ideálnemu a pri prehrách na štadióne Ondreja Nepelu zaznel často piskot a vyjadrenie nespokojnosti s hráčmi a trénermi.

To je už minulosť. Netreba zabúdať, že Slovan je úradujúci majster a má množstvo skúsených hráčov z minulého roka, ktorí sa vedia zodpovedne pripraviť na rozhodujúcu časť sezóny. V sérii s Michalovcami je Slovan favoritom, napriek negatívnemu skóre zo vzájomných zápasov.

Slovan vyhrá ak,

  • bude 60 minút v každom jednom zápase hrať svoj hokej, plus pridá na tempe a fyzickej hre. V prípade dlhšej série sa kvalita a prípadná únava Michaloviec časom určite prejaví.
  • k Brantovi Harrisovi a Liamovi Pecararovi a Marcelovi Haščákovi (v jeho prípade zo začiatku sezóny) sa pridajú v ofenzíve ďalší hráči. Potenciál mať priemer bod na zápas má v tíme Slovana ďalšie kvarteto hráčov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Michalovce uspejú, len ak prekvapia Slovan v úvode série