Košičania sa vracajú do Steel arény. Sú pripravení platiť 100-tisíc eur mesačne

Steel aréna, Košice - ilustračná fotografia.
Steel aréna, Košice - ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|10. nov 2022 o 13:03 (aktualizované 10. nov 2022 o 15:11)

Prvý zápas v nej odohrajú po reprezentačnej prestávke.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice budú opäť svoje domáce zápasy hrávať v Steel aréne. Informáciu oficiálne potvrdili zástupcovia vedenia klubu aj samotnej haly.

Prvý zápas v nej odohrajú po reprezentačnej prestávke v stredu 16. novembra proti Dukle Trenčín.

Košičania sa z dôvodu zvýšených výdavkov za prenájom haly spôsobených energetickou krízou presťahovali do maličkej Crow arény. V nej odohrali v aktuálnej sezóne Tipos extraligy celkovo päť duelov.

Štyrikrát vyhrali a jedinú porážku si pripísali v úvodnom zápase s Prešovom. Aktuálne figurujú "oceliari" na piatom mieste extraligovej tabuľky.

"Vláda ohlásila kompenzačné mechanizmy a zastropovanie cien energií, čo je pre nás nesmierne dôležité. Verím, že od januára bude situácia omnoho lepšia," povedal prezident HC Košice Július Lang.

Bez Steel arény by nemohli fungovať

Šéf klubu uviedol, že sú pripravení platiť mesačné náklady na halu v hodnote 100-tisíc eur.

"Je to minimálna suma a my robíme všetko pre to, aby sme boli flexibilní zaplatiť v prípade potreby aj viac. Ak by sme sa do Steel arény nevrátili, neviem si predstaviť ďalšie fungovanie klubu aj s mládežou," skonštatoval Lang.

Ceny vstupného sa podľa zástupcov vedenia klubu meniť nebudú. Očakávajú, že fanúšikovia prídu podporiť klub.

Steel aréna.
Steel aréna. (Autor: TASR – František Iván)

"Do konca roka odohráme doma v Steel aréne celkovo deväť zápasov. Verím, že aj za pomoci fanúšikov z nich získame čo najviac bodov a podarí sa vytvoriť skvelú atmosféru aká panovala v Steel aréne počas vlaňajších play-off zápasov s Michalovcami a Slovanom," zaželal si výkonný riaditeľ HC Košice Miloslav Klíma.

Čo bude s mládežou?

Spolu s áčkom sa má do Steel arény presťahovať aj mládež. Nie však všetky tímy.

"Tie mužstvá, ktoré ostanú v Crow aréne, budú mať viac priestoru a zlepšia sa im podmienky pre ich zázemie," dodal Klíma.

Z návratu do omnoho väčšieho pohodlia, ktoré poskytuje Steel aréna sa potešili aj samotní hráči.

"V šatni zavládla obrovská radosť. Komfort našej domovskej haly nám už veľmi chýbal. Hoci sme nemali ideálny úvody sezóny, posledné víťazné zápasy boli pre ľudí tou najlepšou pozvánkou na tribúny.

Za mužstvo môžem povedať, že celý tím urobí maximum a nechá na ľade všetko, aby sme si spoločne užili radostné hokejové chvíle," povedal kapitán Košičanov Michal Chovan.

Ľad bude hotový v pondelok

S chladením plochy začali v stredu večer. Ľad by mal byť kompletne pripravený v pondelok.

"Betón musí byť vychladený na mínus 10 stupňov a až následne sa začína zalievať vodou, čím vzniká samotný ľad. Ak všetko pôjde hladko, cez víkend sa položí reklama a v pondelok by mohol prebehnúť prvý tréning," uviedol riaditeľ Steel arény Martin Schwarc.

K návratu košických hokejistov do Steel arény prispel aj primátor mesta Košice Jaroslav Polaček.

"S našimi partnermi a s dodávateľom elektrickej energie sme našli cestu a konsenzus ako vrátiť košický hokej do domovského stánku. A za to patrí vďaka všetkým zúčastneným stranám," uviedol Polaček.

Tabuľka Tipos extraligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Košičania sa vracajú do Steel arény. Sú pripravení platiť 100-tisíc eur mesačne