Humenné na nohách napriek debaklu. Mám zimomriavky, hovoril Kriška o fanúšikoch

Gólová radosť hráčov HC 19 Humenné.
Gólová radosť hráčov HC 19 Humenné. (Autor: TASR)
Šimon Čop|17. sep 2023 o 21:55

Ďakovačka sa uskutočnila napriek prehre o päť gólov.

HUMENNÉ. Fanúšikov lákali na bohatý predzápasový program, novinky na štadióne, tombolu aj dobrý a bojovný hokej zo strany nováčika. V Humennom sa dnes odohral prvý extraligový duel.

Debutant v súťaži hostil slávny bratislavský Slovan. Ten zažil facku v prvom kole, keď prehral proti Michalovciam vysoko 2:8.

Pred štadiónom sa tvorili dlhé rady, niektorí fanúšikovia nestihli úvodné buly ani premiérový gól. Vypredaná hala, v ktorej bolo viac ľudí ako miest na sedenie, hnala Humenné dopredu, hoci postupom času – a najmä v tretej tretine – bolo povzbudzovanie čoraz náročnejšie.

„Levi“ totiž neprekvapili. Puk zo siete lovili až osemkrát a po prehre v Košiciach pokračujú bez bodu aj po domácej porážke 3:8.

VIDEO: Nástup hráčov Humenného na ľad

Hororová tretia tretina

Zápas začali lepšie domáci. „Levi“ hnaní euforickými pokrikmi z tribún otvorili skóre zásluhou Pavlovsa. V 7. minúte potrestal už po šiestich sekundách vylúčenie Takáča.

V rovnovážnom počte sa nehralo dlho. V 8. minúte si presilovku zahrali aj Slovanisti, ale prerušil ju faul Browna a následná hra 4 proti 4.

Bratislavčania pomaly preberali iniciatívu. Prejavilo sa to na góle Patrika Masnicu. Osemnásťročný útočník strelil v čase 11:00 svoj prvý extraligový gól.

Už o dve minúty neskôr sa favoriti dostali po prvý raz do vedenia. Faul Glazkova využil Brown. Stav tretiny uzavrel v 16. minúte O´Brien.

Slovan dal súperovi slušné šance na návrat do zápasu. Zemplínčania však nedokázali využiť ani trest Goliana krátko po úvode druhého dejstva, ani vylúčenie o dve minúty neskôr za veľa hráčov na ľade.

Počas ďalšej presilovky sa na ľade strhla bitka. Patrikovi Maierovi sa nepáčilo konanie Vitalijsa Pavlovsa, ktorý zavadil o brankára Coreaua. Po následnej bitke sa obaja aktéri porúčali do šatní, rozhodcovia ich vylúčili do konca duelu.

Rozhodcovia mali prísny meter aj po polovici stretnutia. Tímom sa však nedarilo využívať početné prevahy.

Humenčanom sa v čase 37:35 podarilo znížiť a štadión ožil. Diakov, ktorý asistoval pri všetkých góloch svojho tímu, poslal nádherný pas na Paršina a forvard si v nájazde prenasledovaný obrancami poradil rutinérsky.

Už 55 sekúnd po začiatku posledného dejstva to však Humennému nebolo nič platné. Bratislavčania sa vrátili do dvojgólového vedenia a hoci zásah Minárika domáci reklamovali, rozhodcovia ho uznali.

Následné oslabenie nováčik ubránil, lenže už v čase 43:38 zvýšil na 5:2 Alex Výhonský svojím prvým gólom za Slovan. V 48. minúte využil presilovku Takáč a v tej istej minúte vyhnal Galimova z bránky dvojgólový nováčik Masnica.

Dlho bez inkasovaného gólu neostal ani jeho náhradník Kozel. Hororová tretina pre Humenné pokračovala ôsmym zásahom hostí, ktorý strelil Pecararo.

Čestný úspech pre domácich zaznamenal v 53. minúte Martin Krajňák, ktorý uzavrel stav na konečných 3:8. V extralige skóroval naposledy ešte v sezóne 2018/19 za Košice.

Zimomriavky z fanúšikov

Prehrať takýmto spôsobom bolí nádejajúcich sa fanúšikov aj hráčov. Domácu premiéru si predstavovali inak, no napriek tomu prišlo zo strany priaznivcov krásne gesto.

Po záverečnej siréne celý štadión vstal, skandoval a tlieskal. Nasledovala známa ďakovačka. Humenčania si správanie fanúšikov nevedeli vynachváliť.

„Chceme sa im poďakovať. Vytvorili krásnu kulisu, na konci nás vytlieskali, sme za to radi. Aj my sme verili, že výsledok bude prijateľnejší, ale bohužiaľ,“ zhodnotil asistent trénera Ivan Boržik.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Humenné na nohách napriek debaklu. Mám zimomriavky, hovoril Kriška o fanúšikoch