Rangers po neúspechu v play-off prepustili hlavného trénera

Gerard Gallant.
Gerard Gallant. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|7. máj 2023 o 07:10

Rozlúčili sa v dobrom.

NEW YORK. Klub z NHL New York Rangers a tréner Gerard Gallant končia spoluprácu. Rozhodnutie vzniklo po obojstrannej dohode ako dôsledok vypadnutia z prvého kola play-off.

Organizácia o zmene informovala vo štvrtok.

Náhradu budú hľadať okamžite

"Gerarda si veľmi vážim ako trénera aj ako človeka a skutočne oceňujem všetko, čo pre nás v posledných dvoch sezónach urobil na ľade aj mimo neho," uviedol vo vyhlásení generálny manažér Chris Drury.

"Po mojom zhodnotení sezóny a rozhovoroch s Gerardom sme spoločne dospeli k záveru, že zmena bude prospešná pre obe strany. Prajem jemu a jeho rodine všetko najlepšie do budúcnosti. Naše hľadanie nového hlavného trénera sa začne okamžite."

Päťdesiatdeväťročný Kanaďan pôsobil na lavičke "jazdcov" od sezóny 2021/22. V nej sa s tímom prebojoval do finále konferencie a bol nominovaný na Jack Adams Award, cenu pre najlepšieho trénera v lige.

“V priemere sme za dve sezóny získali 108 bodov, čo je skvelé. Prvá sezóna bola veľmi dobrá, až v semifinále sme vypadli s obhajcami trofeje.

Teraz však vypadnutie v prvom kole mrzí a je to veľké sklamanie. Boli to ťažké dva týždne,” dodal kanadský tréner.

Rozhodnutie považuje za správne

Hoci má vysoké renomé pre úspechy s Vegas, ešte nikdy ako hlavný tréner nevydržal v jednom klube celé tri sezóny. V minulosti viedol Columbus aj Floridu.

V 705 zápasoch základnej časti má bilanciu 369-262-70. V play off vyhral 31 duelov, prehral 29.

Najúspešnejší bol na lavičke Golden Knights, ktorých v roku 2018 v rámci prvej sezóny v NHL doviedol do finále.

"Možnosť viesť klub Original Six s takou bohatou históriou a neuveriteľne vášnivou fanúšikovskou základňou je skúsenosťou, na ktorú nikdy nezabudnem," povedal Gallant.

"Po rozhovoroch s mojou rodinou a Chrisom bolo jasné, že toto rozhodnutie je pre mňa aj pre Rangers v tejto chvíli správne."

Nie je jediný

Rangers vypadli v prvom kole play off s New Jersey v sedemzápasovej sérii, hoci viedli 2:0. Z ďalších piatich duelov však vyhrali len jeden a počas štyroch prehier strelili len dva góly.

“Jazdci” mali za cieľ zaútočiť na Stanleyho pohár, o čom svedčila aj ich aktivita pred uzávierkou prestupov.

Do tímu priviedli Vladimira Tarasenka, Patricka Kanea, Tylera Motteho, či Nika Mikkolu a preto je vypadnutie v prvom kole s Devils sklamaním.

Gallant je piaty tréner NHL, ktorý s tímom v NHL ukončil spoluprácu. Skončili aj Daryl Sutter (Calgary Flames), Dallas Eakins (Anaheim Ducks), Peter Laviolette (Washington Capitals) či Brad Larsen (Columbus Blue Jackets.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Rangers po neúspechu v play-off prepustili hlavného trénera