Manažéri NHL sa zišli na Floride. Preberajú obchádzanie platového stropu či svetový pohár

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|30. mar 2022 o 07:58

Každoročné stretnutie generálnych manažérov je plné horúcich tém.

PALM BEACH. Generálni manažéri klubov NHL sa zišli na každoročnom mítingu s vedením ligy na Floride. Po prvých rokovaniach pred médiá predstúpili hlavný komisionár ligy Gary Bettman a jeho pravá ruka Bill Daly.

Vysvetľovali, čo bolo predmetom ich diskusií a ktoré témy sú ťažiskovými bodmi tohtoročného stretnutia.

Jednou z nich je platový strop. Ten sa v sezóne 2022/23 navýši o rovný milión dolárov z 81,5 mil. na 82,5 mil. dolárov. O dva roky neskôr sa čaká výraznejšie zvýšenie hornej hranice.

V poslednom období sa verejnosť často pýta na prípady zapisovania drahých hráčov na listinu dlhodobo zranených hráčov. Takýmto spôsobom sa dá ľahko obchádzať platový strop, pričom padli návrhy, aby bol strop zavedený aj v play off.

Daly zdôrazňuje, že zapísanie hráča na takúto listinu, obzvlášť týmto podozrivým spôsobom, sa nikdy nezaobíde bez povšimnutia. Liga si vždy vyžiada dátum približného návratu hráča do akcie a ak je naplánovaný na obdobie začiatku vyraďovacích bojov, o posudok môže požiadať nezávislého lekára.

Počas nedávnej uzávierky prestupov preletela ligovým dianím správa o tom, že bol Jevgenij Dadonov vymenený z Vegas Golden Knights do Anaheimu Ducks, hoci mal Anaheim na listine klubov, kam nemôže byť vymenený.

Táto listina sa však odovzdáva iba generálnym manažérom a mal ju pri sebe manažér Ottawy Senators. Z toho dôvodu NHL zvažuje možnosť, že by boli tieto zoznamy klubov posielané aj do vedenia ligy a vedenia hráčskej asociácie NHLPA.

V rámci blížiaceho sa draftu, ktorý sa odohrá siedmeho a ôsmeho júla, Daly neočakáva prijatie reštrikcií voči ruským hráčom. Dodal však, že súčasná situácia vo svete môže zapríčiniť, že sa Rusi v drafte prepadnú rozhodnutím samotných klubov.

Špekulovalo sa o tom, že sa množstvo kompetentných sťažuje na výkony rozhodcov. Gary Bettman však podotkol, že stretnutie arbitrov prebehlo dobre a riešili sa iba aktuálne informácie.

Bill Daly sa vyjadril aj k medzinárodnej hokejovej scéne. Národná hokejová liga by v roku 2024 chcela po ôsmich rokoch zorganizovať ďalší svetový pohár v hokeji.

Tentoraz by však na ňom mali nastúpiť len krajiny. Súťaž tak upustí od projektov tímu Európy a tímu severoamerických hráčov do 23 rokov, ktoré sa zúčastnili v roku 2016. Presný počet účastníkov turnaja nebol upresnený.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Manažéri NHL sa zišli na Floride. Preberajú obchádzanie platového stropu či svetový pohár