Lepší výkon bolo vidieť. Našli sme cestu ako uspieť, hovorí Frühauf

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay a jeho asistenti Ján Pardavý (vľavo) a Peter Frühauf (vpravo).
Fotogaléria (24)
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay a jeho asistenti Ján Pardavý (vľavo) a Peter Frühauf (vpravo). (Autor: TASR)
TASR|20. apr 2024 o 22:15

Asistent trénera bol najmä spokojný so štvrtým útokom.

AUGSBURG. Slovenskí hokejisti sa po štvrtkovej prehre v príprave s Nemeckom (3:7) predviedli v sobotňajšej odvete v úplne inom svetle.

Po zlepšenom výkone triumfovali 5:4 po predĺžení a asistenta trénera Petra Frühaufa potešila najmä reakcia hráčov v zápase na všetky negatívne situácie.

Po prehre v prvom prípravnom zápase neboli tréneri spokojní s nastavením hráčov, v tom druhom to bolo oveľa lepšie.

"My sme radi, že sme prišli na tento zápas dobre nastavení. Nemci vyzerali byť fyzickejší, ale dokázali sme uhrávať súboje.

Boli sme hladní a fantastickí na forčeku a z toho padali aj naše góly. Našli sme cestu ako uspieť. Chyby sa objavia, ale my sme zakaždým zareagovali správne," povedal Frühauf.

Frühauf: Chalani išli za víťazstvom

Slováci v zápase trikrát viedli, ale aj napriek tomu, že Nemci dokázali vždy vyrovnať, išla zo zverencov Craiga Ramsayho veľká energia.

Fotogaléria zo zápasu Nemecko - Slovensko, prípravný zápas pred MS v hokeji 2024

"V závere vytiahol brankár Tomek fantastický zákrok pri prečíslení dvoch proti jednému, aj tu bolo vidieť a cítiť vnútornú silu. A keď sa Nemci na konci dotiahli, tak sme v závere mohli rozhodnúť.

Ale pred predĺžením bolo cítiť, že si chalani išli za víťazstvom a aj sa tak stalo. Musím povedať, že zareagovali na štvrtkový zápas parádne," dodal Frühauf.

Medzi najlepších hráčov Slovenska patril tak ako vo štvrtok útočník Róbert Lantoši. V dvojzápase si pripísal šesť bodov za tri góly a tri asistencie.

"Mohol by byť ešte viac sebeckejší. Chceme to od neho a potrebujeme to. Jeho prínos je dôležitou súčasťou tímu, ale mohol by ešte viac strieľať," povedal asistent trénera.

Frühauf pochválil aj mladých hráčov, ktorí si zastali miesto v národnom tíme.

"Dnes zabral náš štvrtý útok. Matej Kašlík mal fantastický zápas. Boli sme priamočiarejší čo sa týka rozohrávky, boli sme chytrí a nič sme nevymýšľali.

Chalani sa udržali na puku v útočnom pásme a to nám veľmi chýbalo vo štvrtok," doplnil Frühauf.



Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Lepší výkon bolo vidieť. Našli sme cestu ako uspieť, hovorí Frühauf