Namiesto štyroch miliónov si vybral odchod. Zadina končí v Detroite

Filip Zadina.
Filip Zadina. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|7. júl 2023 o 07:43

Vedenie informoval, že radšej, ako by mal hrať v AHL, rozviaže výnosnú zmluvu.

DETROIT. Keď sa Detroitu nepodarilo vymeniť ho, skúšali ho ponúknuť ostatným klubom zadarmo. Ani tak si ho nikto nevzal.

Český útočník Filip Zadina je so súčasnou zmluvou nevymeniteľný. A tak sa rozhodol sám. Vymení istý zárobok za druhú šancu v NHL.

S Red Wings sa dohodli na rozviazaní zmluvy. Po tom, čo prejde tzv. nepodmienečnou waiver listinou, mu bude zrušený kontrakt a bude neobmedzene voľným hráčom. Jeho cieľom bude nájsť si v NHL iné pôsobisko.

Ak by sa rozhodol zotrvať v Detroite, zarobil by si počas nasledujúcich dvoch sezón dovedna 4 560 000 dolárov. Informoval však vedenie, že sa nebude hlásiť v AHL pri farmárskom mužstve a de facto im nedal na výber.

Generálny manažér Steve Yzerman sa už skôr vyjadril, že nemá problém pomôcť Zadinovi odísť z Detroitu. Bývalá šestka draftu tu vôbec nenaplnila svoj potenciál.

Rodák z Pardubíc odohral v doterajšej kariére v NHL 190 zápasov so ziskom 68 (28+48) bodov. V lanskej sezóne nastúpil vinou zranenia iba do 30 stretnutí a zaknihoval 3 góly a 4 asistencie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Namiesto štyroch miliónov si vybral odchod. Zadina končí v Detroite