Čech bol šestkou draftu. Teraz ho v NHL ponúkajú zadarmo

Filip Zadina.
Filip Zadina. (Autor: SITA/AP)
Šimon Čop|4. júl 2023 o 10:35

Generálny manažér mu ponúka pomocnú ruku.

DETROIT. Draft do NHL v roku 2018 bol z európskeho pohľadu veľmi zaujímavý. Prví zámorskí hráči sa začali objavovať až od štvrtej pozície, v najlepšej desiatke boli len dvaja Američania a dvaja Kanaďania.

Najväčším talentom bol obranca Rasmus Dahlin. Buffalo v ňom našlo beka, ktorý sa rokmi vypracoval, napĺňa svoj potenciál a bude základným kameňom tímu, ktorý sa chce pravidelne dostávať do play-off.

Na druhom mieste si Carolina Hurricanes zvolili Andreja Svečnikova. Ruský forvard sa preslávil najmä lakrosovými gólmi.

Ako tretí vyberali Montreal Canadiens a ukázali na Jesperiho Kotkaniemiho, dnes už hráča Caroliny. Zo štvrtej priečky putoval do Ottawy ich terajší kapitán Brady Tkachuk.

Všetci títo hráči už stihli v NHL nazbierať aspoň 130 bodov. A potom prišiel Kanaďan Barrett Hayton a Čech Filip Zadina.

Prvému menovanému trval rozbeh veľmi pomaly, ale minulý ročník naznačil, že by sa predsa len mohol rozvinúť aspoň na 50-bodového hráča.

A Zadina? Zostáva sklamaním. Budúcu sezónu dokonca možno začne na farme. Manažment Detroitu Red Wings ho totiž umiestnil na waiver listinu, odkiaľ si ho v priebehu 24 hodín môže zobrať ktorýkoľvek generálny manažér úplne zadarmo.

VIDEO: Draft Filipa Zadinu

Chce odísť z Detroitu

To avšak stále nie je celý príbeh. Umiestnenie 23-ročného pardubického rodáka na listinu nechránených je iba vyvrcholením nezáujmu o jeho služby.

Kedysi jedna z najväčších nádejí hokejového sveta cíti, že Detroit nie je tou pravou destináciou. Zadina ešte v jednej sezóne nikdy nestrelil viac ako 10 gólov a jeho kariérnym maximom je 24 bodov.

Vlaňajšia sezóna preňho bola nočnou morou. Prerazenie neprišlo, ba naopak. V tridsiatich zápasoch pozbieral tri body a štyri asistencie a dva duely odohral na farme v Grand Rapids.

Pokusy aj trpezlivosť boli vyčerpané. Zadina vidí východisko v odchode z Red Wings a klub mu nemá prečo brániť. Horšie je to s hľadaním záujemcu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Čech bol šestkou draftu. Teraz ho v NHL ponúkajú zadarmo