Mešár už zarezáva v drese Montrealu. Z MS do 20 rokov chce priviezť zlato

Filip Mešár v drese Montrealu Canadiens.
Filip Mešár v drese Montrealu Canadiens. (Autor: Twitter / Montreal Canadiens)
Oh my Hockey|6. sep 2023 o 08:43

Do kempu chce prísť čo najlepšie pripravený.

MONTREAL. Filip Mešár sa spolu s 33 ďalšími mladými hokejistami predstavil na podujatí NHLPA Rookie Showcase. Išlo o trinásty ročník podujatia, na ktorom sa stretnú vybrané talenty NHL.

Najväčším lákadlom bol Connor Bedard. Ten bol jednotkou posledného draftu a je považovaný za generačný talent.

Medzi pozvanými boli aj Kanaďan so slovenskými koreňmi Logan Stankoven, syn slovenských rodičov reprezentujúci USA Matthew Knies či Čech Stanislav Svozil.

Pre talenty sa začína severoamerická časť prípravy na nový ročník NHL. Nie všetci zúčastnení sa dočkajú účasti v otváracom dueli sezóny, no Filip Mešár sa nebojí vyhlásiť, že jeho ciele sú vysoké.

Talenty Montrealu, zľava Owen Beck, Sean Farrell a Filip Mešár.
Talenty Montrealu, zľava Owen Beck, Sean Farrell a Filip Mešár. (Autor: Twitter / NHLPA)

"Teraz sa sústredím na hlavný kemp a potom uvidíme. Hlavne musím byť dobre pripravený," povedal podľa Simona Oliviera Lorangea z lapresse.ca.

Mešár podľa Lorangea otvorene hovorí o túžbe hrávať v NHL. Zatiaľ sa však ako najpravdepodobnejší variant javí, že začne sezónu na farme v tíme Laval Rocket.

Na zámorie si zvykal v sezóne 2022/23 v juniorskej OHL, kde za Kitchener odohral 52 duelov so ziskom 51 bodov. Ďalšie 4 body pridal vo dvoch sériách v play-off.

"Kitchener bolo dobré miesto na hokej. Mali sme dobrých hráčov, získal som nových priateľov a vzorne sa o mňa starala rodina. Síce nám to ako tímu úplne nevyšlo, ale bola to výborná skúsenosť. Teraz už viem, čo očakávať," verí.

Minulú sezónu hodil za hlavu a chce presvedčiť medzi mužmi. Už dávnejšie sa vyjadril, že mu vedenie organizácie dalo prísľub, že po roku v OHL dostane priestor na profesionálnej úrovni.

Myslí aj na svetový šampionát do 20 rokov. V roku 2023 Slováci vypadli v predĺžení štvrťfinálového duelu proti Kanade. Vyhlásil, že slovenská reprezentácia bude o rok cieliť na zlato. Pôjde o jeho poslednú účasť, chce byť preto lídrom.

Verí, že sa úspech podarí aj napriek jednej veľkej prekážke. "Silno pochybujem, že budeme mať Slafa," dodal s úsmevom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mešár už zarezáva v drese Montrealu. Z MS do 20 rokov chce priviezť zlato