Rok v juniorke stačil. Mešár by mal začať hrávať na farme

Filip Mešár v drese Montrealu Canadiens.
Filip Mešár v drese Montrealu Canadiens. (Autor: Twitter / Montreal Canadiens)
Oh my Hockey|3. júl 2023 o 08:59

Tak znie dohoda s Montrealom.

LAVAL. Slovenský hokejový útočník Filip Mešár by mal v sezóne 2023/24 pôsobiť v AHL v klube Laval Rocket. Tak znie dohoda medzi ním a organizáciou Montreal Canadiens.

Tú síce uzavreli ešte pred minulým ročníkom, no podľa slov forvarda by mala platiť aj naďalej, napriek tomu, že jeho rok v juniorke označili mnohí za priemerný.

"Keď ma Rocket v októbri poslali do Kitcheneru Rangers, objasnili, že tam budem hrať len jednu sezónu. Chcú ma vidieť v Lavale," citujú Mešára na webe journaldemontreal.com.

"Dva roky pred draftom som strávil v mužskej súťaži na Slovensku, takže so seniorským hokejom už mám skúsenosti. Počas prvej sezóny v Severnej Amerike som sa chcel adaptovať na tunajší hokej a užší ľad."

Mešár sa už pred sezónou 2022/23 vyjadril, že by hrával radšej na farme. Uposlúchol však rady vedenia a strávil ju v juniorskej OHL. V 52 dueloch pozbieral 51 (17+34) bodov, ďalšie 4 (1+3) body pridal v 9 zápasoch play-off.

"Nebola to dobrá, ale ani zlá sezóna. Mal som svetlé aj slabšie chvíľky. Chcem sa však pozerať na pozitíva. Teraz už viem, čo mám od amerického hokeja očakávať," verí.

Mešár sa so zástupcami médií stretol počas vývojového kempu. Na tom sa nezúčastnil Juraj Slafkovský, ale novinári sa ho pýtali aj na ich vzťahy.

"Často sme si písali či telefonovali. Veľa som sa ho pýtal na Montreal a NHL. V posledných týždňoch sme spolu strávili čas na Slovensku," vyjadril sa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Rok v juniorke stačil. Mešár by mal začať hrávať na farme