Mešár sa MS juniorov nevie dočkať. Môžeme všetkých prekvapiť, tvrdí

Filip Mešár v drese Montrealu Canadiens počas Draftu NHL 2022.
Filip Mešár v drese Montrealu Canadiens počas Draftu NHL 2022. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. dec 2022 o 15:30

Filip Mešár hodnotí aj doterajšie pôsobenie v OHL.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Filip Mešár si v sezóne 2022/2023 zvyká na zámorský štýl hokeja v kanadskej juniorskej OHL.

Hráva za Kitchener Rangers, jeden zo záložných tímov Montrealu Canadiens, ktorý si ho v lete vybral na drafte nováčikov do NHL z 26. miesta.

Osemnásťročný rodák zo Spišskej Belej to s odstupom času hodnotí ako dobré rozhodnutie a je rád, že uprednostnil OHL pred pokračovaním na Slovensku.

"Bavil som sa s ľuďmi z Montrealu a chceli, aby som hral v Severnej Amerike, tak som sa rozhodol pre Kitchener. Urobil som to preto, lebo im verím, že vedia, čo je pre mňa najlepšie," povedal Mešár pre oficiálny web NHL.

V OHL sa mu zatiaľ darí, v prvých osemnástich zápasoch sezóny nazbieral 22 bodov (10+12) a je piaty najlepší strelec tímu. Priznal, že si stále zvyká na nové prostredie a chcel by podávať ešte lepšie výkony.

Kitchener Rangers s Filipom Mešárom sa radujú z gólu.
Kitchener Rangers s Filipom Mešárom sa radujú z gólu. (Autor: Twitter / Kitchener Rangers)

"Toto je prvýkrát, čo som preč od domova, takže je pre mňa všetko nové. Mám však úžasnú náhradnú rodinu a všetci chalani sú tu skutočne dobrí.

Chcem byť najlepší ako sa len dá, takže moje ciele sú vyššie. Nie je to zlé, ale mohlo by to byť lepšie," skonštatoval Mešár, ktorý by mal patriť medzi opory slovenskej reprezentácie do 20 rokov na blížiacich sa MS v Kanade.

"Myslím si, že máme celkom dobrý tím. Nemôžem sa dočkať. Pôjdeme tam ako outsideri, ale myslím si, že môžeme všetkých prekvapiť, lebo máme silný útok."

Mešárov progres pozorne sledujú aj zástupcovia Montrealu Canadiens.

"Je to o detailoch. Je na ňom vidieť, že je veľmi zodpovedný na tak mladého hráča. Musí však zosilnieť a na to nejaký čas potrebuje. Medzisezónne obdobie bude pre neho veľmi, veľmi dôležité. Bude musieť zapracovať v posilňovni.

Pre vývoj takého mladíka musí byť posilňovňa obzvlášť dôležitá. On má dobrú pracovnú morálku, a preto nemám obavy," uviedol riaditeľ hráčskeho rozvoja Habs Rob Ramage.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Mešár sa MS juniorov nevie dočkať. Môžeme všetkých prekvapiť, tvrdí