Slovensku sa rysujú ďalšie posily z NHL, v hre je aj návrat nechceného hráča

Martin Fehérváry v zápase Slovensko - Kanada vo štvrťfinále MS v hokeji 2024.
Martin Fehérváry v zápase Slovensko - Kanada vo štvrťfinále MS v hokeji 2024. (Autor: Palo Gašpar / Sportnet)
SITA|13. aug 2024 o 11:30

Fehérváryho pustil Washington, ale nie je fit.

BRATISLAVA. Slovensko môžu reprezentovať na nadchádzajúcej olympijskej kvalifikácii v Bratislave (29. 8. - 1. 9.) ďalší hráči z NHL.

Podľa informácii Denníka Šport dostal od Washingtonu zelenú obranca Martin Fehérváry.

"Klub ma pustil a chcel by som pomôcť mužstvu, ale mám menší zdravotný problém. Rozhodne sa teda aj podľa toho, ako na tom budem,“ reagoval Fehérváry pre Šport.

Dvadsaťštyriročný rodák z Bratislavy túži hrať za Slovensko v olympijskej kvalifikácii aj z toho dôvodu, že predchádzajúcu kvalifikáciu o postup na ZOH 2022 do Pekingu musel vynechať pre zdravotné problémy. Ako je známe, Slováci aj bez hráčov z NHL vybojovali v čínskej metropole v hokeji historický bronz.

V boji o olympiádu v roku 2026 by nechcel chýbať ani útočník Martin Pospíšil, ktorý si v minulom ročníku vybojoval miesto v prvom tíme Calgary Flames a zažiaril v drese Slovenska na svetovom šampionáte.

Na turnaji v susednom Česku odohral sedem duelov s bilanciou tri góly a štyri asistencie, no v poslednom vystúpení základnej skupiny v Ostrave sa zranil a zápas so Švédskom nedohral.

"Práve jeho dravosť, priebojnosť a fyzickú hru by potreboval slovenský tím v troch dôležitých stretnutiach. Pre 24-ročného útočníka sa črtá aj veľká príležitosť zahrať si v národnom mužstve spolu so starším bratom Kristiánom, ktorý pôsobí v Komete Brno a tiež patrí k adeptom na miestenku do zostavy," napísal Šport.

Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave sa Slovensko postupne predstaví proti Rakúsku (29. 8.), Maďarsku (30. 8.) a Kazachstanu (1. 9.). Na ZOH 2026 postúpi iba víťaz každej z troch kvalifikačných skupín.

Okrem bratislavskej D-skupiny sa rovnaký turnaj uskutoční aj v lotyšskej Rige (Lotyšsko, Francúzsko, Slovinsko, Ukrajina) a dánskom Aalborgu (Dánsko, Nórsko, Veľká Británia, Japonsko).

Slovenskí hokejisti musia prejsť kvalifikačným turnajom druhýkrát za sebou.

Pred troma rokmi, počas prísnych covidových opatrení, zdolali na kvalifikačnom turnaji v Bratislave Rakúsko 2:1, Poľsko 5:1, Bielorusko 2:1 a postúpili na zimné olympijské hry do Pekingu, kde vybojovali bronzové medaily.

Stali sa jedným z mála tímov v histórii, ktorý sa z pozície kvalifikanta stal olympijským medailistom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovensku sa rysujú ďalšie posily z NHL, v hre je aj návrat nechceného hráča