Chce vyhrávať. Skúsený Fín predĺžil zmluvu s New Jersey

Erik Haula.
Erik Haula. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|24. jún 2023 o 08:11

Haula strávil v New Jersey zatiaľ iba rok.

NEWARK. Erik Haula a New Jersey Devils sa dohodli na predĺžení vzájomnej spolupráce. Klub o tom informoval v piatok.

Fínsky útočník podpísal novú trojročnú zmluvu s platom 3 150 000 dolárov na rok. Oproti poslednej si polepší o 775 tisíc ročne.

V prvej sezóne dostane plat 2 900 000 dolárov a k tomu miliónový podpisový bonus. Rovnaký bonus si zarobí aj o rok, no plat sa mu zníži na 2,15 mil. dolárov. V tretej sezóne dostane 2,4 mil. dolárov.

V prvých dvoch rokoch ho "diabli" nebudú môcť vymeniť bez jeho súhlasu. V treťom si od neho pred prípadným trejdom budú musieť vypýtať zoznam šiestich destinácií, kam ho nemôžu poslať.

"Vždy hovorím o tom, že chcem vyhrávať, a myslím si, že máme partiu, ktorá sa bude len zlepšovať," povedal Haula. " Vždy hovorím o tom, že chcem šancu bojovať o pohár a myslím si, že toto je miesto, kde budem mať túto príležitosť ešte niekoľko rokov. Som naozaj nadšený zo smerovania tímu."

Haula odohral v New Jersey len rok a je tu maximálne spokojný. Do klubu prišiel potom, čo v priebehu štyroch sezón päťkrát zmenil dres. Ako vraví, ide mu o stabilitu.

V kariére si vyskúšal Minnesotu, Vegas, Carolinu, Floridu, Nashville a Boston. V NHL už odohral 614 stretnutí so ziskom 281 (126+255) bodov. Vlaňajší ročník zakončil so 41 bodmi v 80 dueloch základnej časti a šiestimi bodmi v 12 zápasoch v play-off.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chce vyhrávať. Skúsený Fín predĺžil zmluvu s New Jersey