Vancouver najal na pozíciu asistenta generálneho manažéra prvú ženu v klubovej histórii

Plné tribúny na štadióne Vancouveru Canucks.
Plné tribúny na štadióne Vancouveru Canucks. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|25. jan 2022 o 07:34

Vancouver Canucks podľa mnohých prelomili bariéru.

VANCOUVER. Émilie Castonguayová sa stala prvou ženou zastávajúcou funkciu asistenta generálneho manažéra v klube Vancouver Canucks.

Bývalá hráčska agentka počas svojej kariéry zastupovala viacerých hráčov NHL, napríklad Alexisa Lafrenierea, Cedrica Paquettea či Antoinea Roussela.

"Je to veľký deň v histórii, ktorý ukazuje, že aj ženy majú svoje miesto v hokeji," povedala na tlačovej konferencii Castonguayová. "Začínam na pozícii asistentky generálneho manažéra, uvidíme, kam to až dotiahnem. Vždy som v živote aj v kariére mala veľké ambície.

Keď ma oslovil Vancouver, nebolo pochýb, že to vezmem. Majú mladý tím odhodlaný vyhrávať. Som šťastná, že sa môžem stať jeho súčasťou."

Podľa prezidenta a generálneho manažéra klubu Jima Rutherforda bude Castonguayová kľúčovou súčasťou manažmentu organizácie.

"Émilie má bohaté skúsenosti, je odhodlaná uspieť a v hokeji má dobrú povesť vďaka svojej inteligencii a pracovnej morálke," uviedol Rutherford. Castonguayová údajne nebola prvá žena, ktorú oslovil.

"Castonguayová bude zohrávať hlavnú úlohu pri uzatváraní hráčskych zmlúv, pri vyjednávaniach s agentmi či manažovaní kolektívnej zmluvy a jej hlas bude dôležitý vo všetkých aspektoch hokejových operácií."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vancouver najal na pozíciu asistenta generálneho manažéra prvú ženu v klubovej histórii