Zomrel viceprezident Bratislava Capitals Dušan Pašek ml.

Dušan Pašek ml.
Dušan Pašek ml. (Autor: TASR)
Sportnet|5. nov 2021 o 10:45

Mal 36 rokov.

BRATISLAVA. Vo veku 36 rokov zomrel bývalý hokejista a generálny riaditeľ a viceprezident klubu iClinic Bratislava Capitals Dušan Pašek ml.

Informáciu potvrdili pre Sportnet členovia vedenia klubu.

Potom, čo bol vo štvrtok večer nezvestný, ho o deň neskôr našli mŕtveho na bratislavskej Kolibe, kde spáchal samovraždu.

“Je to obrovská strata pre slovenský šport a pre každého, kto Dušana poznal. Mal pred sebou celý život a veľké plány, ako pomôcť slovenskému hokeju.

Bol to môj najlepší priateľ a jeho smrť ma hlboko zasiahla. Chcem zároveň vyjadriť úprimnú sústrasť jeho najbližšej rodine," uviedol prostredníctvom sociálnych sietí Ivo Ďurkovič, prezident hokejového klubu Bratislava Capitals.

Odchovanec bratislavského Slovana bol trojnásobným majstrom Slovenska. Jeden titul získal v drese Slovana a ďalšie dva pridal ako hráč HC Košice. Okrem toho pôsobil aj v Skalici, Piešťanoch a krátko aj v Banskej Bystrici.

Vo februári 2016 sa rozhodol ukončiť kariéru pre zdravotné problémy.

"Od operácie platničky som už nemohol naplno trénovať a robiť veci ako predtým. Moja výkonnosť išla tým pádom dolu a na ľade som sa stále viac trápil a bojoval skôr s mojím telom ako so súpermi," povedal vtedy Pašek ml.

Jeho smrť prišla len krátko po tom, čo na následky zlyhania srdca v utorok zomrel hráč tímu Bratislava Capitals Boris Sádecký.

Pamiatku oboch svojich bývalých hráčov si v piatok uctí aj HC Slovan Bratislava.

"Na základe porady v kabíne s hráčmi bolo prijaté rozhodnutie, že Slovan na dnešný zápas proti HKM Zvolen napokon nastúpi. Hráči si uctia pamiatku B. Sádeckého a D. Pašeka ml. v zápase. Tragickým okolnostiam bude prispôsobený celkový rámec zápasu, vrátane minúty ticha," uviedol na twitteri.

Dušan Pašek ml. bol synom legendy Slovana i československej reprezentácie Dušana Pašeka. Ten zomrel 14. marca 1998 vo svojej pracovni. Tragická smrť vtedajšieho prezidenta SZĽH bola oficiálne uzavretá ako samovražda.

Ku kondolujúcim sa pridal aj Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) na svojom webe. "Slovenský zväz ľadového hokeja vyjadruje úprimnú sústrasť rodine a priateľom zosnulého Dušana Pašeka ml." uviedol.

Linky a adresy rýchlej pomoci

  • Internetová poradňa pre mladých IPčko.sk
  • Linka pre mladých so zdravotným postihnutím dobralinka.sk
  • Linka dôvery Nezábudka 0800 800 566 (nonstop)
  • Online poradňa Ligy za duševné zdravie
  • Linka detskej istoty 116 111
  • Národná linka pre ženy zažívajúce násilie 0800 212 212
  • Linky dôvery v slovenských mestách

Košice - Linka dôvery

Pôsobí pod II. Psychiatrickou klinikou FN L. Pasteura Košice. Telefónne číslo: 055/ 622 2323.

Košice - Linka nádeje

Pre krízové situácie a rodinné problémy, ktoré vyžadujú väčší priestor. Pôsobí pod I. Psychiatrickou klinikou FN L. Pasteura Košice. Telefónne číslo: 055/ 644 1155.

Prešov - Linka dôvery (všeobecná)

Možno telefonovať v pracovných dňoch takto: Pondelok: 7. 00 – 15. 30 Ut, St, Št 7. 00 – 15. 00Piatok 7. 00 – 14. 30 Telefónne číslo: 051 / 7731 000

  • V akútnych prípadoch možno volať aj na linku 112.
  • Mnohé všeobecné nemocnice, kde sa nachádzajú psychiatrické oddelenia a kliniky, sú pripravené poskytnúť pomoc pacientom v pohotovostných službách.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Zomrel viceprezident Bratislava Capitals Dušan Pašek ml.