Obrovská dráma. Trenčín mal na hokejkách veľký obrat, no séria sa vráti do Nitry

Samuel Buček a Alex Cotton (obaja HK Nitra) sa tešia po strelení gólu v treťom zápase kvalifikácie o postup do play off Tipos extraligy HK Dukla Trenčín - HK Nitra.
Samuel Buček a Alex Cotton (obaja HK Nitra) sa tešia po strelení gólu v treťom zápase kvalifikácie o postup do play off Tipos extraligy HK Dukla Trenčín - HK Nitra. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|15. mar 2024 o 20:34

Trenčania zdramatizovali priebeh stretnutia dvoma rýchlymi gólmi.

Tipos extraliga - predkolo play-off

Dukla Trenčín - HK Nitra 4:5 (1:1, 1:1, 2:3)

Góly: 17. Charbonneau (Sojčík), 37. Pietroniro (Immo, Ahl), 55. Charbonneau (Giľak, Ahl), 56. Petráš (Pietroniro) – 14. Buček (t.s.), 23. Hrnka (Gajdoš, Kousa), 48. Bubela (Lacka, Kousa), 49. Čederle (Kousa, Newell), 49. Bajtek (Jackson)

Rozhodovali: Giga, Snášel – Knižka, Kacej

Vylúčení: 3:4 na 2 min., navyše 54. Buček (Nitra) 5 min+DKZ za podkopnutie, presilovky: 3:3, oslabenia: 0:0, 5236 divákov.

Trenčín: LaCouvee - Pietroniro, Starosta, Kielb, Rayen Petrovický, M. Hudec, Hlaváč, Nátny - Immo, Baláž, Petráš - Charbonneau, Conway, Ahl - Giľák, Sojčík, D. Hudec - M. Sloboda, J. Mikúš, Krajčovič

Nitra: Aittokallio - Cotton, Mezei, Kousa, Gajdoš, Bača, Stacha, Valent, Fatul - Bajtek, Gill, Okoličány - Newell, Bubela, Jackson - Lacka, Čederle, Buček - Bačo, Hrnka, Pobežal

/stav série: 2:2/

TRENČÍN. Hokejisti HK Nitra triumfovali v piatok vo štvrtom súboji predkola play off Tipos extraligy na ľade Dukly Trenčín 5:4 a vyrovnali stav série na 2:2.

Vynútili si tak rozhodujúci piaty zápas, ktorý sa bude hrať v nedeľu o 17.00 h pod Zoborom.

Priebeh zápasu

I. tretina

Nitrania nútení vyhrať začali zápas nedisciplinovane. Vo 4. minúte si posedel na trestnej lavici Buček a o štyri minúty neskôr Kousa, ale Trenčania presilovky nevyužili.

Faul mrzel skôr domáceho Kielba. Ten podrazil súpera v nájazde pred brankárom a rozhodcovia dali Nitre trestné strieľanie.

Využil ho v 14. minúte Buček nechytateľnou strelou.

Do konca prvého dejstva mu odpovedal Charbonneau vyrovnávajúcim presným zásahom po presnej prihrávke Sojčíka.

II. tretina

Do prostrednej dvadsaťminútovky vstúpili lepšie hostia. Už po dvoch minútach poslal Corgoňov do vedenia Hrnka strelou z medzikružia.

Zápas sa vôbec nevyvíjal v prospech Trenčína. Duel s bolestivou grimasou opustil v 26. minúte ich ťahúň Scott Conway. Kríval na ľavú nohu. Do konca tretiny sa však vrátil.

Možností na vyrovnanie mala Dukla dosť. Presilovku po faule Hrnku v 29. minúte ešte Trenčania trestuhodne zahodili, no vylúčenie Bučeka v 37. minúte potrestal presným projektilom od modrej Pietroniro.

III. tretina

Nitra si zahrala prvú početnú prevahu až v 48. minúte. Arbitri si krátko predtým nevšimli faul na Lacku.

Už po 18 sekundách od vylúčenia Kleiba sa hostia dostali po tretí raz do vedenia, keď sa presadil Bubela strelou od modrej.

Ešte rýchlejšie, už po piatich sekundách, využili Nitrania štvorminútovú presilovku, ktorú začali len 20 sekúnd po treťom zásahu.

Po vyhratom buly tečoval strelu Kousu Čederle. Smršť pokračovala a už v pri ďalšej akcii poslal Nitru do vedenia o tri góly Bajtek.

Hoci sa zdalo byť rozhodnuté, Dukla sa nevzdala. Šesť minút do konca vylúčili rozhodcovia na päť minút Samuela Bučeka, oficiálne za podkopnutie.

Tento verdikt dal domácim veľkú výhodu a tréneri sa rozhodli napriek trojgólovému manku odvolať z bránky LaCouveea.

Päť minút pred koncom znížil na 3:5 Charbonneau a už o pol minúty neskôr rozburácal halu znova Šimon Petráš. Trenčanom sa začalo dariť, v hre 6 proti 4 našli efektivitu a dostali sa na koňa. 

Napriek veľkému tlaku aj podpory z tribún napokon vyrovnanie neprišlo. Nitra vyhrala 5:4. Séria sa presunie pod Zobor, kde sa odohrá piaty rozhodujúci duel.

Hlasy po zápase

Dušan Milo, asistent trénera Nitry: "Dnes sme boli lepším tímom s výnimkou presiloviek, ktoré sme zbytočne dávali Trenčínu. Toto nás mohlo stáť celú sezónu. Klobúk dole pred chalanmi, ktorí to odbojovali, dnes si zaslúžia absolutórium." 

Branko Radivojevič, tréner Trenčína: "Dnes sme nevkročili do zápasu, ako sme chceli, Nitra bola aktívnejšia. Vždy, keď sme vyrovnali, zase nám utiekli. Štvorminútová presilovka nás stála zápas. Záver bol dobrý, no chýbal nám jeden gól."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Obrovská dráma. Trenčín mal na hokejkách veľký obrat, no séria sa vráti do Nitry