Dubničania nedajú Žiline nič zadarmo, na domácom ľade stiahli vedenie favorita

Radosť hráčov Dubnice.
Radosť hráčov Dubnice. (Autor: Soňa Niková)
TASR|2. apr 2024 o 20:42 (aktualizované 2. apr 2024 o 21:58)

O výhre domácich rozhodol skúsený útočník Marek Hovorka.

SHL - 3. zápas semifinále

TSS GROUP Dubnica - VLCI Žilina 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Góly: 9. Mikula (Hovorka, Lenďák), 38. Kluka (Tybor, Hřebíček), 41. Hovorka (Haščák, Mikula) - 32. Diakov (Beták, Koyš), 36. Mráz (Bezúch, Jakubík)

Rozhodovali: Adamec, Goga - Drblík, Jurčiak, vylúčení: 1:4, presilovky a oslabenia: 0:0

Diváci: 1335

/stav série: 1:2/

DUBNICA. Hokejisti TSS GROUP Dubnica zvíťazili v treťom zápase semifinále play-off Tipos Slovenskej hokejovej ligy na domácom ľade nad Vlci Žilina 3:2 a stav série hranej na štyri víťazstvá znížili na 1:2.

O triumfe domácich rozhodol gólom v 41. minúte skúsený 39-ročný slovenský útočník Marek Hovorka.

Štvrtý duel je na programe v stredu opäť v Dubnici.

Hlasy po zápase

Roman Chatrnúch, hlavný tréner TSS GROUP Dubnica: "Tento zápas mal podobný priebeh ako druhé stretnutie v Žiline. Opäť sme sa ujali vedenia, čo je proti takémuto súperovi po psychickej stránke veľmi dôležité. Mrzí ma nevyužitá šesťminútová presilovka, kde sme mohli konkurentovi odskočiť o dva góly. O dueli rozhodlo prvé striedanie tretej tretiny, kedy sme išli do vedenia a výbornou defenzívnou hrou, obetavosťou a množstvom zblokovaných striel sme si ustrážili víťazstvo. Chalani si dnes zaslúžili vyhrať a to je najlepšia pozvánka na zajtra."

Ernest Bokroš, hlavný tréner Vlci Žilina: "Dnešné stretnutie nás nezastihlo v najlepšej forme. Len snaha nestačí, tentokrát sme do toho museli vložiť aj umenie. Žiaľ, v šanciach, ktoré sme mali, chýbala efektivita. Súper dal prvý gól, vyrovnal a následne sa znovu ujal vedenia, čo nás dalo trochu dole. Chlapci napriek tomu stále bojovali. Chýbali nám však góly, za čo môžu aj dve nevyužité presilové hry."

Pavúk play-off SHL

(Autor: Sportnet)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Dubničania nedajú Žiline nič zadarmo, na domácom ľade stiahli vedenie favorita