Slafkovský je na prvom mieste rebríčku skautov, ktorý býva najpresnejší

Juraj Slafkovský vo štvrťfinálovej sérii proti IFK Helsinki.
Juraj Slafkovský vo štvrťfinálovej sérii proti IFK Helsinki. (Autor: FOTO PRE SPORTNET - TIIA MAHKONEN)
Oh my Hockey|28. jún 2022 o 20:11

TSN zverejnila rebríček zostavený podľa skautov tímov NHL.

TORONTO. Bob McKenzie z TSN zverejnil finálnu verziu svojho draftového rebríčka. Prispeli do neho desiati skauti, ktorí pôsobia v kluboch NHL.

Tento rebríček býva považovaný za jeden z najpresnejších. Hráč, ktorý bol vo finálnej verzii prvý počas predchádzajúcich trinástich rokov sa nakoniec stal draftovou jednotkou. Minimálne od roku 2009 sa McKenzie nemýlil v predikcii prvého výberu.

Juraj Slafkovský sa v ňom dostal na prvé miesto. Shanea Wrighta predbehol veľmi tesne. Piati z desiatich skautov dali Slováka na prvé miesto, štyria zvolili Kanaďana.

Slafkovský vedie jeho prestížny rebríček vôbec prvýkrát. V polovici sezóny bol na piatom mieste, ale Olympiáda a MS v hokeji ho posunuli až na úplné čelo. Štyria skauti ho umiestnili na druhé miesto, jeden na štvrté.

McKenzie ale pripomína, že mienka o prvom mieste je veľmi tesná. Pri inej skupine skautov by hlasovanie mohlo dopadnúť 5:4 v prospech Wrighta.

Cieľom skautov bolo zoradiť najlepších hráčov, nie odhadnúť, ako budú vybraní.

"Slafkovského dáva pred Wrightom náskok to, že je väčší, hrá tvrdšie, je konzistentnejšie súťaživý a svoju produkciu zvýšil na veľkých turnajoch," povedal o ňom jeden z hlavných skautov tímu NHL. "Z môjho pohľadu má najväčšiu šancu stať sa hráčom do prvého útoku."

Wrightova výhoda je jeho herná vyspelosť a všestrannosť. V jeho prospech hrá aj fakt, že je center.

Wright dostal štyri hlasy na prvé miesto, štyri druhé a dva tretie.

"Tímy, ktoré vidia jednotku v Slafkovskom vidia problém v tom, že posledná sezóna Wrighta bola len priemerná," zhrnul to jeden skaut. "Naopak, tímy, ktoré ho majú na prvom mieste nedokážu zabudnúť na to, čo dokázal v svojej prvej sezóne v juniorskej OHL a na MS do 18 rokov v roku 2021."

Viacerí skauti pridali poznámku, že pokojne sa môže stať, že ani jeden z dvojice Slafkovský - Wright nebude najlepším draftom tohto ročníka.

Šimon Nemec obsadil v rebríčku štvrté miesto. McKenzie ho označil ako hráča, ktorý korčuľuje plynule, je inteligentný a efektívny s pukom a je obojsmerný obranca. Nemá žiaden wow faktor v ofenzíve a nie je ani najtvrší hráč, ale jeho korčulovanie a hokejové IQ ho robia veľmi cenným hráčom.

V rebríčku skautov sa nachádzal medzi druhým a siedmym miestom. Predpokladajú, že v klube NHL by mohol byť druhým alebo tretím najlepším obrancom.

Šimon Nemec.
Šimon Nemec. (Autor: TASR - Martin Baumann)

Do výberov prvého kola bol zaradený aj Filip Mešár. Skauti ho umiestnili na 30. miesto.

Adam Sýkora obsadil 63. priečku.

Žiaden ďalší Slovák sa v prvej stovke nenachádzal.

Slafkovského a Wrighta v prvej trojke dopĺňa Logan Cooley. Amerického centra jeden zo skautov zaradil dokonca na prvé miesto.

Z Čechov skončil najvyššie obranca David Jiříček. Obsadil šiestu priečku. Skauti ho radili medzi piate a dvanáste miesto.

Na osemnástej pozícii v rebríčku je Jíři Kulich, 46. obsadil Matyáš Šapovaliv a 56. je Tomáš Hamara.

Vstupný draft NHL sa bude konať 7. a 8. júla v Montreale.

Finálny rebríček Boba McKenzieho z TSN (top 10):

1. Juraj Slafkovský
2. Shane Wright
3. Logan Cooley
4. Šimon Nemec
5. Cutter Gauthier
6. David Jiříček
7. Joakim Kemell
8. Jonathan Lekkerimäki
9. Matt Savoie
10. Marco Kasper

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský je na prvom mieste rebríčku skautov, ktorý býva najpresnejší