V KHL hviezda, v NHL prepadák. Arizona neponúkne Jaškinovi nový kontrakt

Český hokejista Dmitrij Jaškin.
Český hokejista Dmitrij Jaškin. (Autor: TASR)
Oh my Hockey|13. apr 2022 o 08:42

Český hokejista by chcel v NHL zotrvať.

GLENDALE. Najprv sa mu nedarilo bodovo, potom prišlo zranenie. Dmitrij Jaškin sa pokúsil o veľký návrat do NHL, avšak ten sa ani náhodou nepodaril.

Keď v lete podpisoval kontrakt, do zámoria prichádzal ako hviezda Kontinentálnej hokejovej ligy.

Jaškin tam zbieral viac ako bod na zápas, naháňal klubové rekordy Dinama Moskva a v ročníku 2019/20 sa stal najužitočnejším hráčom súťaže.

V NHL hral medzi sezónami 2012/13 a 2018/19. Odohral tam slušných 303 zápasov, avšak jeho sezónnym maximom bolo nevábnych osemnásť bodov z ročníka 2014/15. Dokopy za ten čas pozbieral iba 69 bodov.

V lete si ako voľný hráč vyjednal vcelku lukratívny ročný kontrakt s platom 3 200 000 dolárov a modifikovanou klauzulou o nevymeniteľnosti.

V ročníku 2021/22 napokon odohral dvanásť stretnutí a získal iba jedinú asistenciu. Potom prišlo zranenie a predčasný koniec sezóny.

Ako na Twitteri informuje Jan Eichler, o českom reprezentantovi narodenom v Rusku debatoval s hokejovým insiderom z Arizony Craigom Morganom. Morgan mu potvrdil, že Yotes nemajú záujem predĺžiť s Jaškinom zmluvu.

Eichler v tom istom statuse dodáva, že by si Jaškin želal pokračovanie v NHL. Musí však dostať ponuku od iného klubu. Či sa tak stane je otázne.

Dostal šancu na návrat a pred zranením len potvrdil, že zámorský ľad mu zjavne nesedí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V KHL hviezda, v NHL prepadák. Arizona neponúkne Jaškinovi nový kontrakt