Pastrňák zostáva v Bostone. Podpísal životný megakontrakt

David Pastrňák v drese Bostonu.
David Pastrňák v drese Bostonu. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|2. mar 2023 o 16:27

Zarobí si až 90 miliónov dolárov.

BOSTON. David Pastrňák sa stáva šiestym najlepšie plateným hráčom NHL. S Bostonom Bruins sa dohodol na predĺžení zmluvy.

Nový kontrakt českej superstar začne platiť v sezóne 2023/24. Potrvá osem rokov a dovedna si zarobí 90 miliónov dolárov, čiže 11 250 000 ročne. Vyšší zárobok budú poberať len Nathan MacKinnon, Connor McDavid, Artemij Panarin, Auston Matthews a Erik Karlsson.

Najviac si zarobí v prvom a v druhom ročníku, konkrétne 13 miliónov dolárov. Jeho plat sa postupne bude znižovať až na finálnych 9 miliónov v poslednom roku. V podpisových bonusoch mu Bruins vyplatia celkovo 26 500 000 dolárov.

Počas prvých piatich rokov ho bez jeho súhlasu nebudú môcť vymeniť. Komplikované to bude aj potom, keďže český forvard bude mať v posledných troch sezónach modifikovanú klauzulu o nevymeniteľnosti.

Dvadsaťšesťročný rodák z Havířova patrí k najlepším strelcom v NHL. V 60 dueloch prebiehajúceho ročníka má na konte 80 (42+38) bodov. V minulosti vyhral Maurice Richard Trophy za najviac gólov v základnej časti, tento rok o ňu zatiaľ neúspešne bojuje s Connorom McDavidom.

V NHL doteraz odohral 570 duelov, strelil 282 gólov a pridal 302 asistencií. Zbiera viac ako bod na zápas a posúva sa aj v historických rebríčkoch. Už teraz je deviatym najlepším strelcom v histórii Česka a po budúcej sezóne by mal byť na štvrtej priečke. Nik z jeho predchodcov-krajanov navyše v lige nezarábal viac.

V lige hral iba za Boston. Bruins ho draftovali v roku 2014 z celkového 25. miesta.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pastrňák zostáva v Bostone. Podpísal životný megakontrakt