Nominácia Slovenska na Nemecký pohár je známa. Ramsay povolal dvoch nováčikov

Craig Ramsay.
Craig Ramsay. (Autor: TASR)
TASR|25. okt 2023 o 13:58

Zo slovenskej extraligy dostalo pozvánku 9 hráčov.

BRATISLAVA. Slovenská hokejová reprezentácia sa na Nemeckom pohári v Landshute predstaví aj s dvoma nováčikmi – útočníkmi Matejom Kašlíkom a Silvestrom Kuskom.

Trénerský štáb na čele s Craigom Ramsaym a generálny manažér Miroslav Šatan nominovali na tradičné novembrové podujatie dokopy 23 hráčov, z toho deväť zo slovenskej a štrnásť z českej extraligy.

Slováci nastúpia v Landshute od 9. do 12. novembra proti Rakúsku, Dánsku a domácemu Nemecku. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

Nominácia Slovenska na Nemecký pohár 2023.
Nominácia Slovenska na Nemecký pohár 2023. (Autor: Hockey Slovakia - Facebook)

Najskúsenejší hráč vo výbere je 30-ročný obranca Peter Čerešňák, ktorý má na konte 105 reprezentačných štartov.

V ofenzíve sa tréneri budú spoliehať aj na prehľad Lukáša Cingela, ktorý sa vracia do národného tímu po štyri a polroku. Naposledy hral pod vedením trénera Ramsayho v príprave na domáci šampionát v roku 2019.

Výbornou formou sa pred tradičným jesenným turnajom môže popýšiť viacero nominovaných hráčov, medzi nimi brankár Matej Tomek (10 zápasov, 91,6-percentná úspešnosť zásahov) či útočníci Adrián Holešinský (11 bodov v 12 zápasoch), Oliver Okuliar (14 bodov v 13 zápasoch) a Peter Zuzin (18 bodov v 12 zápasoch).

Tomek vytvorí v Landshute brankárske duo so Samuelom Hlavajom.

"V rámci štandardného procesu tvorby nominácie sme si vybrali hráčov zo slovenskej a českej extraligy. Prvý nástrel sme mali hotový už pred niekoľkými dňami, bohužiaľ, z dôvodu zranení zo zoznamu vypadlo niekoľko mien, ktoré sme nahradili.

Niektorých hráčov uvidíme v reprezentácii po dlhšom čase," povedal generálny manažér Miroslav Šatan narážajúc na spomínaného Cingela či útočníka Pardubíc Mateja Pauloviča. Ten naposledy reprezentoval v ročníku 2019/2020.

Program Nemeckého pohára 2023 v Landshute

Streda 8. novembra:

16:15 Česko – Fínsko (ženy)

19:45 Nemecko – Dánsko (ženy)

štvrtok 9. novembra:

12:30 Rakúsko – SLOVENSKO

16:15 Fínsko – Dánsko (ženy)

19:45 Nemecko – Dánsko

piatok 10. novembra:

15:00 Česko – Dánsko

19:00 Nemecko – Fínsko

sobota 11. novembra:

11:00 SLOVENSKO – Dánsko

14:30 Nemecko – Česko (ženy)

18:00 Nemecko – Rakúsko

nedeľa 12. novembra:

11:00 Dánsko – Rakúsko

14:30 Nemecko – SLOVENSKO

Na nominačnom zozname figurujú mená dvoch nováčikov.

Dvadsaťjedenročný útočník Zvolena Kašlík reprezentoval Slovensko na dvoch juniorských svetových šampionátoch.

Pod Pustým hradom ho v minulej sezóne výrazne pribrzdilo zranenie s viacmesačnou rekonvalescenciou. Aktuálny ročník začal vynikajúco, v 10 dueloch nazbieral 13 bodov za 4 góly a 9 asistencií.

Zaujímavé je meno Kuska, 28-ročného útočníka, ktorý od tínedžerských čias pôsobí v Česku. Slovensko zatiaľ nereprezentoval na žiadnom veľkom medzinárodnom podujatí.

Do aktuálnej nominácie ho odporučil Róbert Petrovický, asistent trénera v HC Olomouc, kde Kusko pôsobí.

Aj Petrovický sa vracia do trénerského štábu Craiga Ramsayho v asistentskej pozícii. Okrem neho budú jeho súčasťou Peter Frühauf a tréner brankárov Ján Lašák.

Na tohtoročnom Nemeckom pohári sa nepredstavia len mužské reprezentácie, ale aj ženské výbery Česka, Fínska, domáceho Nemecka a Dánska. Z tohto dôvodu štartuje podujatie už v stredu 8. novembra.

Slovenskí reprezentanti sa do súťažného diania zapoja vo štvrtok 9. novembra, v netradičnom čase o 12.30 h nastúpia proti Rakúsku.

Po dni voľna, ktorý vyplní ženský program, pokračuje mužská časť turnaja v sobotu 10. novembra.

Vplyvom nabitého programu zápasov v jednom dejisku nastúpia zverenci trénera Craiga Ramsayho aj na druhý duel proti Dánsku netradične dopoludnia, zápas štartuje už o 11.00 h. V záverečnom vystúpení vyzvú domácich Nemcov v nedeľu od 14.30 h.

Všetky slovenské zápasy odvysiela naživo televízia JOJ Šport.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nominácia Slovenska na Nemecký pohár je známa. Ramsay povolal dvoch nováčikov