Hráčov z KHL poznajú, pozvánku do reprezentácie budú riešiť pri ďalšej akcii

Zraz slovenskej hokejovej reprezentácie pred Nemeckým pohárom.
Zraz slovenskej hokejovej reprezentácie pred Nemeckým pohárom. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|8. nov 2022 o 16:40

Tréner Ramsay sa s niektorými hráčmi videl prvýkrát.

BRATISLAVA. Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay sa pripojil k národnému tímu iba necelý týždeň pred začiatkom Nemeckého pohára v Krefelde. 

Nomináciu na prvý turnaj skladal generálny manažér Miroslav Šatan s realizačným tímom. K stálym asistentom Andrejovi Podkonickému a Jánovi Lašákovi pribudol Peter Frühauf, ktorý bude zároveň aj reprezentačný skaut. 

„Spolupracovali sme už v minulej sezóne počas prípravy na MS. Je to prvotriedny človek. Som si istý, že bude odvádzať skvelú prácu. Takú, ako robil už v apríli. Skúšal kontaktovať nových hráčov, zhováral sa s nimi," poznamenal Ramsay. 

„Peter Frühauf nám veľmi pomohol so svojimi skautskými povinnosťami. S výberom sme spokojní. Craig Ramsay je profesionál a každé mužstvo vie urobiť ešte lepšie,“ doplnil Miroslav Šatan. 

Ramsay ich videl prvýkrát

Nemecký pohár 2022

Štvrtok 10. november:

Slovensko - Rakúsko 16.15 h

Sobota 12. november:

Slovensko - Dánsko 14.30 h

Nedeľa 13. november:

Slovensko - Nemecko 14.30 h

Pred prvým reprezentačným zrazom došlo v nominácii k zmenám. Pre zdravotné problémy sa na turnaji nepredstavia brankár Matej Tomek, obrancovia Peter Čerešňák a Andrej Golian ani útočníci Andrej Kollár a Róbert Lantoši.

„Nechcem robiť z núdze cnosť. Niektorí hráči nám ohlásili za posledných desať dní zranenia a potrebovali sme pristúpiť k zmenám. Rozhodli sme sa ísť mladou cestou. Je to zásah do zostavy, ale verím, že chlapci budú motivovaní a nechajú dušu na ľade,“ uviedol Šatan. 

Premiéru v drese národného tímu tak okrem Michala Beňa a Samuela Haina zažijú aj Patrik Maier, Viliam Čacho, Maroš Jedlička a Patrik Marcinek.

„Snažíme sa, aby sme nevolali stále tých istých hráčov za sezónu. Chceme zostavu aj obmieňať, ale aj hľadať nových hráčov,“ doplnil bývalý útočník. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Hráčov z KHL poznajú, pozvánku do reprezentácie budú riešiť pri ďalšej akcii