Obliekol si dres a ukončil kariéru. Navždy si to budem pamätať, hovorí legenda Ottawy

Craig Anderson.
Craig Anderson. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|25. okt 2023 o 06:50

Od hokeja neodchádza, zamestná ho klub Buffalo Sabres.

OTTAWA. Hokejový brankár Craig Anderson v noci z utorka na stredu oficiálne ukončil kariéru. Pred týmto krokom podpísal symbolický jednodňový kontrakt s klubom Ottawa Senators.

Jeho rozlúčkový ceremoniál sa uskutočnil v Canadian Tire Centre pred zápasom proti Buffalu, teda tímu, za ktorý odchytal svoj posledný duel v NHL.

Na slávnostnej udalosti sa zúčastnil spolu s rodinou. Klub si preňho pripravil rozlúčkové video a na záver hodil slávnostné buly.

VIDEO: Rozlúčka s Craigom Andersonom

"Táto organizácia sa stala mojou rodinou. Som veľmi vďačný za príležitosť obliecť si naposledy tento dres," uviedol kedysi najstarší brankár v celej súťaži.

"Keď sa vaša hráčska kariéra skončí, zostanú vám spomienky a priateľstvá. Tieto momenty si budem navždy pamätať."

Dnes 42-ročný brankár nastúpil v súťaži dokopy na 709 zápasov v priebehu 20 sezón. Pripísal si 319 výhier a raz sa stal držiteľom Bill Masterton Trophy za oddanosť hokeju.

V histórii "senátorov" nikdy nechytal úspešnejší brankár. Anderson si v ich drese pripísal 202 víťazstiev v 435 odchytaných dueloch. V oboch štatistikách je historickým lídrom. S 91,4-percentnou úspešnosťou zásahov je najlepším brankárom v klubových dejinách s minimálne stovkou odchytaných zápasov.

Po skončení aktívnej činnosti ho zamestná klub Buffalo Sabres ako mentora, bude poskytovať hráčom a trénerom poradenstvo a podporu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Obliekol si dres a ukončil kariéru. Navždy si to budem pamätať, hovorí legenda Ottawy