McDavid a Draisaitl chcú zostať. S Edmontonom rokujú o megazmluvách

Connor McDavid.
Connor McDavid. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|16. jún 2024 o 05:10

Pre Oilers je prioritou upísať si trojicu lídrov.

EDMONTON. Leonovi Draisaitlovi vyprší zmluva o rok, Connorovi McDavidovi dokonca až o dva. Napriek tomu už teraz rokujú o nových.

Tieto novinky priniesli uprostred finálovej série, v ktorej obaja bojujú o svoj prvý Stanley Cup, novinári Frank Seravalli a Bob Stauffer. Okrem nich má s manažmentom o budúcnosti debatovať aj obranca Evan Bouchard.

Pred vedením stojí vážna výzva. McDavid s Draisaitlom patria k najlepším hráčom na svete a v dobe platových stropov nie je jednoduché mať v tíme oboch a k tomu postaviť konkurencieschopné mužstvo.

Napriek tomu im chystajú obrovské kontrakty. Podľa Seravalliho by mohli "olejári" spomínanej trojici platiť dokopy až 40 miliónov dolárov ročne. McDavidovi 16 miliónov, Draisaitlovi 14 a Bouchardovi 10.

Pre vedenie je priorita podpísať ich bez zbytočnej drámy, pre hráčov zas dostať dlhodobé kontrakty zaisťujúce budúcnosť. Chcú zostať v Alberte a nemajú záujem otestovať trh ako voľní hráči. V Edmontone totiž všetci strávili celú doterajšiu kariéru.

McDavida draftovali Oilers v roku 2015 ako draftovú jednotku a vypracoval sa na najlepšieho hokejistu na svete. Doposiaľ v NHL odohral 716 duelov vrátane play-off so ziskom 1095 bodov.

Draisaitl je v lige o rok dlhšie. "Olejári" ho získali na drafte 2013 ako trojku. Nemec vyhral niekoľko individuálnych trofejí a v 789 dueloch zaknihoval 957 bodov.

Obranca Bouchard je z trojice najmladší, má len 24 rokov. Rok čo rok sa zlepšuje, sezónu 2023/24 ukončí s priemerom vyšším ako bod na zápas.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»McDavid a Draisaitl chcú zostať. S Edmontonom rokujú o megazmluvách