Vymenia dvojku draftu? Columbus sa chystá predávať, v hre aj kľúčový obranca

Patrik Laine.
Patrik Laine. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|26. jan 2024 o 06:48

Nedávno sa im nepodarilo vymeniť brankára.

COLUMBUS. Generálny manažér Columbusu Blue Jackets Jarmo Kekäläinen sa chystá byť aktívny na prestupovom trhu. Informuje o tom insider Darren Dreger.

Dvomi najlákavejšími artiklami by mohli byť útočník Patrik Laine a obranca Ivan Provorov. Vedenie je ochotné zamyslieť sa nad ponukami.

Fín Laine je niekdajšou dvojkou draftu. Blue Jackets ho získali v januári 2021 z Winnipegu, avšak nenapĺňa potenciál superhviezdy. V prebiehajúcom ročníku má po 18 dueloch 9 (6+3) bodov a trápi sa so zraneniami.

Rus Provorov prišiel do Columbusu v lete. Ide o kvalitného ofenzívneho beka, avšak v defenzíve sa mu príliš nedarí. V priemere hráva takmer 23 minút na zápas.

O tieto dve mená by mal byť najväčší záujem. Kapitán "modrokabátnikov" Boone Jenner by mal zostať v organizácii. Brankár Elvis Merzlikins zas požiadal o výmenu, ale nenašiel sa žiaden záujemca o jeho služby.

Blue Jackets zažívajú ďalšiu frustrujúcu sezónu. S 39 bodmi sú druhým najhorším tímom Východnej konferencie a piatym v celej NHL. Horší sú aktuálne len Chicago, San Jose, Anaheim a Ottawa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vymenia dvojku draftu? Columbus sa chystá predávať, v hre aj kľúčový obranca