Vymenia dôležitého obrancu? St. Louis sú údajne otvorení trejdu

Colton Parayko.
Colton Parayko. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|17. feb 2023 o 07:06

Výmena Tarasenka zrejme nebola posledná.

ST. LOUIS. Zo St. Louis už odišiel Vladimir Tarasenko, no zrejme nebude posledným zvučným menom na odchode z klubu. Tentoraz sa špekuluje o obrancovi.

Je "veľmi pravdepodobné", že St. Louis predá jedného zo svojich štyroch najlepších obrancov - Coltona Parayka, Toreyho Kruga, Justina Faulka alebo Nicka Leddyho, informuje Darren Dreger z TSN. Dreger dodal, že najväčší záujem prejavili manažéri o Parayka.

Nanešťastie pre "bluesmanov" nemajú situáciu úplne vo vlastných rukách. Všetci zo spomenutého kvarteta majú v zmluvách klauzulu o nevymeniteľnosti.

Konkrétne Parayko má plat 6 500 000 dolárov do roku 2030. Klub ho nemôže vymeniť za žiadnych okolností, ak s tým nebude súhlasiť.

Blues však zjavne čakajú horšie časy, preto by sa dvadsaťdeväťročný Kanaďan nemusel brániť. Ani on nezažíva ideálny ročník, po 50 dueloch má na konte 17 (2+15) bodov a druhé najhoršie +/- medzi obrancami tímu (-17).

Rovnakú sumu ako on zarábajú aj Torey Krug a Justin Faulk, obaja s kontraktom do roku 2027. Leddy podpísal v lete štvorročný kontrakt s platom štyri milióny dolárov na rok.

Vedenie Blues sa údajne snaží rozpredať aj ďalších hráčov. Konkrétne má ísť o kapitána Ryana O'Reillyho či útočníka Ivana Barbašova.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vymenia dôležitého obrancu? St. Louis sú údajne otvorení trejdu