Dallas sa posilňuje pred bojmi o Stanley Cup. Angažoval obrancu z Calgary

Chris Tanev.
Chris Tanev. (Autor: REUTERS)
Oh my Hockey|29. feb 2024 o 07:20

Získal ho za zvýhodnenú cenu.

DALLAS, CALGARY. Klub Dallas Stars získal v rámci výmeny v severoamerickej NHL obrancu Chrisa Taneva z Calgary Flames a práva na brankára Colea Bradyho.

Trejd sa udial komplikovaným spôsobom. Zapojili sa doň tri kluby, k spomínaným dvom sa pridali New Jersey Devils.

V rámci prvého trejdu vymenili Devils nepodpísaného brankára Colea Bradyho do Calgary za Chrisa Taneva. Táto výmena sa udiala, lebo "diabli" súhlasili, že si ponechajú štvrtinu zadákovho platu, ktorý činí 4 500 000 dolárov do konca aktuálnej sezóny, kým si Flames nechali jeho polovicu.

V druhej výmene sa Tanev dostal do Dallasu výmenou za voľbu vo štvrtom kole draftu 2026.

V tretej poslali Calgary Flames do Dallasu Colea Bradyho výmenou za mladého obrancu Arťoma Grušnikova, výber v druhom kole draftu 2024 a podmienečnú voľbu v treťom kole draftu 2026, ktorú "plamene" získajú len v prípade, že Stars postúpia do finále play-off 2024.

Stars teda vďaka tejto výmene získali Chrisa Taneva so štvrtinovým platom a Colea Bradyho, Flames sa obohatili o Grušnikova, istú voľbu v druhom kole draftu 2024 a možnú v treťom kole draftu 2026 a Devils o výber vo štvrtom kole draftu 2026.

Pre tridsaťštyriročného Taneva pôjde o tretie pôsobisko v NHL a prvé v Spojených štátoch. Hoci je v lige už štrnásty rok, doteraz hrával len za Vancouver a Calgary. V roku 2011 zažil postup do finále play-off, ktoré Canucks prehrali s Bostonom 3:4 na zápasy.

Skúsený veterán odohral v prebiehajúcom ročníku 56 stretnutí so ziskom gólu a 13 asistencií. Stars ho získali predovšetkým pre jeho defenzívne kvality. V prebiehajúcej sezóne zablokoval už 171 striel, viac než ktorýkoľvek hráč mužstva z Texasu.

Brankár Cole Brady bol zvolený do New Jersey v piatom kole draftu 2019. Momentálne chytá v NCAA za UMass a na prvú zmluvu v NHL stále čaká, hoci má už 23 rokov.

Novou posilou Calgary je ruský zadák Arťom Grušnikov. Toho si Flames vybrali v roku 2021 v druhom kole draftu z celkovej 48. pozície.

Dvadsaťročný ľavák zatiaľ v NHL nehral. Celý doterajší priebeh sezóny strávil v AHL, kde si v drese Texasu Stars pripísal gól a štyri asistencie v 44 zápasoch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dallas sa posilňuje pred bojmi o Stanley Cup. Angažoval obrancu z Calgary